CSM rediscuta cererea de PENSIONARE a judecatorului Stan Mustata

Cererea de PENSIONARE formulata de judecatorul STAN MUSTATA – arestat intr-un dosar de coruptie – va fi discutata pentru a doua de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in sedinta de marti.

Potrivit ordinii de zi publicata pe site-ul CSM, membrii Consiliului vor analiza, marti, nota Directiei resurse umane cu privire la cererea inaintata de judecatorul suspendat STAN MUSTATA.

Citeste si: PENSII INTERZISE PENTRU MAGISTRATII CONDAMNATI DEFINITIV – PROIECT DE LEGE

Plenul CSM analizeaza pentru a doua oara aceasta cerere de PENSIONARE, dupa ce in prima faza a stabilit ca o astfel de solicitare poate fi discutata abia dupa solutionarea definitiva a dosarului de coruptie in care este vizat judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.

Membrii Consiliului pot dispune pensionarea magistratului, insa, pana la clarificarea dosarului aflat in instanta, el nu va primi o PENSIE speciala de magistrat, ci o pensie de baza.

Citeste si: JUDECATORUL STAN MUSTATA RAMANE IN AREST PREVENTIV

De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte va fi analizata si cererea judecatoarei Elena Roventa, suspendata si ea din magistratura ca urmare a arestarii preventive intr-un dosar de coruptie.