CSM RESPINGE MODIFICARILE CODULUI PENAL

Magistratii de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat in sedinta de luni sa dea AVIZ NEGATIV celor 22 de MODIFICARI ale CODULUI PENAL si CODULUI de PROCEDURA PENALA. 

Cele 22 de propuneri legislative au fost trimise catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru un punct de vedere. In urma dezbaterilor din aceasta dimineata, CSM a dat un AVIZ NEGATIV pentru majoritatea initiativelor.

CITESTE SI: VIDEO GABRIEL OPREA AMENINTA: NE RETRAGEM de la GUVERNARE! 

Printre propunerile controversate de MODIFICARE a CODULUI PENAL se regasesc:

Proiectul senatorului PSD Serban Nicolae care propune pedepsirea cu pana la 3 ani de inchisoare a celor care dezvaluie informatii din dosarele penale in curs de cercetare. Acest proiect a fost criticat si catalogat drept o incercare de a cenzura presa.

Proiectul aceluiasi senator Serban Nicolae care prevede ca arestatii preventiv care n-au comis fapte cu violenta sa nu mai poarte catuse. Adica proiectul care scapa coruptii de catuse.

Proiectul deputatului PSD Haralambie Vochitoiu prin care hotararile instantelor penale devin executorii numai dupa redactarea si motivarea hotararilor definitive. Expertii sustin ca acest proiect da posibilitatea infractorilor sa fuga, pentru ca redactarea si motivarea hotararilor poate dura cateva zile de la pronuntarea sentintei.

CITESTE SI: Discutiile la cele 22 de proiecte de modificare a CODURILOR PENALE si de PROCEDURA PENALA, AMANATE o saptamana 

Amendamentul “indicii temeinice” in loc de “suspiciuni rezonabile”.

Proiectele cu AVIZUL NEGATIV al CSM se vor intoarce in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, de unde vor merge mai departe la votul din plen.

Sursa foto: adevarul.ro