CSU Craiova-FC Botoșani amânat! Încă un caz de COVID-19 depistat și reacția LPF

Partida dintre CS Universitatea Craiova și FC Botoșani, de vineri, ora 20:00, a fost oficial amânată. Informația a fost furnizată de Justin Ștefan, secretarul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Update: Înafara doctorului Petre Rădăuceanu, un fotbalist de la echipa a doua a clubului, a cărui identitate n-a fost încă dezvăluită, este la rândul său infectat cu COVID-19, anunță Antena Sport. Informația a fost confirmată și de către Valeriu Iftime, finanțatorul botoșănenilor.

Știre inițială

Astfel debutul Ligii I se amână, cel puțin teoretic, până mâine când sunt programate alte partide din campionatul intern aflat în faza play-off/play-out. Motivul amânării partidei dintre CSU Craiova și FC Botoșani este depistarea unui nou caz de coronavirus. Medicul echipei FC Botoșani, Dr. Petre Rădăuceanu, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a explicat situația după ce a făcut anunțul amânării debutului în Liga I.

„Ce s-a întâmplat și la Dinamo, se întâmplă și aici. Pregătim adresele către cele două cluburi, Craiova și Botoșani, și spunem că partida va fi amânată pentru o dată ulterioară. Se deschide o anchetă epidemiologică, DSP stabilește cu ce persoane a intrat în legătură medicul. Acele persoane intră în carantină 14 zile, indiferent de regulamentele Federației sau de Ordinul Ministerului.

Testarea de peste 5 zile va edifica doar dacă acei oameni sunt pozitivi. Testul făcut înainte, spun autoritățile medicale, că e irelevant acum. Acum se analizează dacă vor fi izolați la Craiova, unde se află acum, sau la Botoșani”, a declarat Justin Ștefan la Fotbal European, de la Digi Sport.

„Am înţeles de la domnul Iftime că el  (n.r. medicul) nu a stat în contact cu jucătorii. L-am rugat să vă pot spune acest lucru. Mi-a permis să vă spun. I-am oferit domnului Iftime două asigurări foarte clare. Dacă se va stabili acest lucru, meciul se va juca la începutul săptămânii viitoare şi în niciun caz nu riscă să piardă meciul”, a transmis Justin Ștefan conform TV Telekom Sport.

Sursa foto: sport