Video CSU Craiova vs FCSB 2-5 (0-2) / Mars triumfal al ros-albastrilor care s-au cocotat in fotoliul de lider! Declaratii

CSU Craiova si FCSB se vor intalni, duminica seara, in derby-ul etapei a 16-a din Liga I. Pe stadionul de la Severin se vor afla fata in fata cele mai in forma echipe din campionat. Ambele se aflau pe podium la un punct distanta de liderul CFR Cluj inaintea acestui joc. Care au devenit 2 dupa remiza, scor 0-0, dintre ardelenii de la CFR Cluj si Gaz Metan.

UPDATE 8: Gigi Becali a declarat ca Alibec va fi vandut in proportie de 95% in aceasta iarna. In conditiile in care rateaza aducerea lui Nemec de la Dinamo, finantatorul a dezvaluit ca vrea sa faca o repatriere importanta. “Il readuc pe Raul Rusescu”, a spus Becali la Digi Sport. 

„Cred ca Alibec pleaca si ne trebuie Nemec. Stati putin, ca daca il luam pe Rusescu, poate nu il mai luam pe Nemec. Rusescu e marcator, chiar daca nu a avut performante in ultima vreme. A vorbit Meme cu el. A zis ca ar vrea sa vina. I-am spus: ‘Bai, Meme, tu stii ce spun eu de Rusescu. E un jucator valoros oricand'”, a declarat Gigi Becali pentru sursa citata.

Raul Rusescu a fost ultimul golgheter stelist al Ligii 1. In sezonul 2012-2013, atacantul a avut 21 de goluri. In total, Raul Rusescu a marcat 38 de goluri in Liga 1 in tricoul ros-albastru.

La ultima aventura la FCSB (2014-2015), cel care pe vremuri era poreclit “Pufulete” a castigat tot. Adica 3 trofee interne sub comanda lui Costel Galca: titlul in Liga 1, Cupa Romaniei si Cupa Ligii.

2,2 milioane de euro a primit FCSB din partea spaniolilor de la FC Sevilla in 2013 pentru transferul lui Rusescu. Ros-albastrii platisera 200.000 de euro pentru a-l lua de la Unirea Urziceni, in 2011.

UPDATE 7:  Alexandru Mateiu, mijlocasul Craiovei, a declarat ca spera ca in aceasta seara sa fie una magica pentru olteni si sa reuseasca sa-i invinga pe ros-albastri.

Nici nu mai stiu ce sa zic la rezultatul asta. Ne doream si speram ca azi e ziua cea mare. Suntem foarte suparati, dar trebuie sa ne revenim. Nici nu stiu ce sa zic…le-a intrat tot. Noi nu ne gandim la primul loc, ne gandeam ca vine Steaua si azi simteam ca e momentul sa castigam.

Nu avem nicio scuza. Oriunde jucam, trebuia sa castigam. E un retur incarcat, dificil”, a declarat Alexandru Mateiu la finalul partidei.

UPDATE 6: Antrenorul Devis Mangia dupa infrangerea drastica a elevilor sai! Devis Mangia nu si-a criticat jucatorii dupa infrangerea umilitoare cu Steaua. Totusi, antrenorul italian a facut un gest in premiera – l-a final a vorbit imediat cu jucatorii pentru a incerca sa-i ajute sa treaca peste acest esec.

Meciul a inceput rau, ceea ce s-a intamplat pe teren a explicat distanta dintre noi si Steaua, trebuie sa ne revenim si sa continuam sa muncim. Nu trebuie sa ne gandim la primul loc, singurul lucru la care ma gandesc este sa ne imbunatatim jocul, prestatiile.

Trebuie sa ne gandim la urmatoarea partida si sa nu mai facem asemenea erori. Trebuie sa invatam din greseli si la sfarsitul sezonului vom vedea unde am ajuns. Steaua nu m-a surprins, stiam ca este o echipa de calitate cu multi jucatori de exceptie. Cand a inceput partida intr-un asemenea mod a fost extrem de dificil. Este important sa invatam din greseli. De obicei nu vorbesc cu jucatorii la finalul partidelor, astazi am facut-o. Singurul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne revenim si sa mergem din nou pe drumul cel bun” a spus Devis Mangia la Digi Sport.

UPDATE 5: Florin Tanase dupa meci: “Nu ma asteptam sa marcam atat de repede. Am inceput sa cresc in joc. Pot spune ca aproape mi-am revenit dupa accidentare (n.r. ruptura de ligament incrucisat). Multa lume nu stie ca dupa o asemenea accidentare ai dureri mai multa vreme.

Nu am simtit vreun moment ca putem pierde acest meci. Nu stiu daca e cel mai bun meci al nostru, dar cel mai frumos e cu siguranta. Suntem fericiti ca suntem pe primul loc si sper sa ramanem acolo pana la sfarsitul campionatului”, a declarat Tanase la Telekom Sport.

“M-am simtit onorat cand am auzit ca voi fi capitan! Am multe modele de capitani. Dica si Mirel Radoi sunt doua dintre ele”, a conchis Tanase.

UPDATE 4: Antrenorul Nicolae Dica este si bucuros si nemultumit dupa acest succes. 

“Nu ma asteptam sa marcam 5 goluri, dar voiam un joc ofensiv. Avem jucatori de calitate, care oricand pot inventa ceva. Important e ca astazi am reusit sa marcam 5 goluri si ca am trecut pe primul loc. Stiam ca ei joaca pe faza de constructie cu 3 fundasi centrali, in prima repriza am incercat sa-i luam de sus. Stiam ca cei doi fundasi laterali faceau constructia si am incercat sa-i fortam sa joace mingi lungi si am reusit asta.

Am fost suparat ca am primit un gol prin autogolul lui Larie, pentru ca mingea iesea afara. Nu voiam sa luam gol azi.

«Bizonul» stia ca-l voi schimba si ma bucur ca intelege momentul in care se afla. Ajuta foarte mult echipa. Ma bucur ca toti jucatorii inteleg ca trebuie sa dea totul atunci cand intra pe teren”, a declarat Dica la Telekom Sport.

“Nu putem sterge cu buretele tot ce a facut bun Alibec. Azi a intrat bine, a dat doua pase de gol. Imi pare rau ca n-a reusit sa dea gol pe finalul meciului. Eu sper ca in meciurile urmatoare sa marcheze”, a mai spus Dica.

UPDATE 3: Gigi Becali s-a declarat foarte bucuros dupa meciul de la Severin. 

„Va dau cuvantul meu de onoare, MM Stoica avea emotii mari inainte de meci. I-am spus  «MM, suntem echipa mare, avem valoare si vom depasi adversarul la 3-4 goluri diferenta!». Veti vedea acesta diferenta de goluri la toate meciurile de-acum incolo. Sunt optimist, iar toata lumea vede diferenta mare de valoare dintre noi si adversari.

Am surclasat-o, ne-am distrat cu echipa despre care se spunea ca joaca cel mai bun fotbal din Liga 1. Nu se mai poate intampla nimic. Suntem prea valorosi ca sa mai putem fi deturnati. Cine sa ne mai bata acum?”, a declarat George Becali, la Pro X.

“Cel mai mult mi-a placut Tanase, trebuie sa-l remarc. Apoi trebuie sa-l remarc si pe Alibec, care a dat doua pase de gol. Il certam, dar are clasa, e fotbalist. Daca ar fi reusit sa marcheze la acea faza, aveam asigurate 10 milioane de euro.  Intrebati-l pe Dica daca mai sta Alibec pe banca. E prea mare si prea valoros ca sa mai fie pe banca.

“Nu trebuie sa-mi placa mie de Dica. La el vorbesc faptele. E pe locul 1 in Liga 1, e calificat in primavara europeana. Faptele spun ca e cel mai bun antrenor al Romaniei”, a mai spus Becali.

UPDATE 2: Ploaia deabia se oprise in momentul in care jucatorii au patruns pe terenul de la Severin. Elevii lui Mangia nu se asezasera bine in ghete si tabela indica 1-0 in favoarea ros-albastrilor. Capitanul Tanase l-a gasit excelent in careu pe Bizonul Gnohere si golgheterul stelist l-a executat pe Calancea la coltul scurt. In minutul 4, Balasa iroseste o lovitura libera, portarul gazdelor retinand usor. Dupa alte doua minute, o noua faza de manual il aduce pe Budescu in pozitie buna! Sutul decarului trimite insa mingea pe langa si ramane doar 1-0.

Dupa 10 minute, juvetii echilibreaza jocul si incep sa se apropie de careul portii lui Nita. Exact dupa un sfert de ora, Larie vede primul cartonas galben al meciului. In minutul 27, Kelic vede si el un galben dupa un fault asupra lui Gnohere.

In minutul 33, stelistii isi majoreaza diferenta pe tabela de marcaj dupa o noua faza scoala. Momcilovic preia si centreaza de pe stanga, Gnohere lasa mingea sa treaca, si Teixeira inscrie simplu cu latul.

Prima repriza s-a incheiat cu ros-albastrii in avantaj si cu oltenii fara sa traga vreun sut pe poarta aparata de Nita.

Partea secunda a adus revenirea lui Alibec in prima echipa a oaspetilor. Septarul l-a inlocuit pe Gnohere. Budescu ii da de furca lui Calancea, iar actiunile lui Baluta si compania se lovesc de zidul defensivei adverse. In minutul 61, Tanase paseaza excelent pentru Enache, ultimul irosind ocazia de 3-0. Un minut mai tarziu, Alibec da o pasa filtranta pentru Tanase care sprinteaza si inscrie elegant. Mangia face doua schimbari, iar Baluta rateaza prima mare ocazie la poarta lui Nita in minutul 63.

In minutul 65, Alibec a incercat o executie pretentioasa din marginea careului si gazdele rasufla usurate. La faza urmatoare, Craiova reduce din diferenta dupa ce sutul lui Burlacu, deviat de Larie, il pacaleste pe Nita. 1-3 si avem parte de un meci foarte spectaculos la Severin.

In minutul 69, Kelic isi inscrie in proprie poarta incercand sa-l blocheze pe Budescu si festivalul golurilor continua. Trei minute mai tarziu (72), Kelic isi spala pacatele si marcheaza in poarta stelistilor. Budescu ii lasa locul in teren lui Florinel Coman. Tanase vede si el galben, al treilea avertisment al acestui meci spectaculos. 

Gazdele de la CSU forteaza insa defensiva ros-albastrilor s-a repliat dupa cele doua goluri incasate si rezista cu brio. Dica simte ca este nevoie de experienta lui Pintilii si il arunca in lupta in locul lui Nedelcu. Lovitura spectaculoasa de cap a scundului Baluta este respinsa de Nita in corner. Acelasi Nita retine, in doi timpi, o noua lovitura de cap a capitanului Stiintei la faza urmatoare. 

Veteranul Teixeira nu are varsta! La 37 de ani, portughezul face un sprint si il blocheaza in tusa pe Gustavo. Tanase este blocat, la randul sau, de Calancea si meciul intra intr-o stare de acalmie dupa un iures de 20 de minute. O noua faza de clasa a oaspetilor si scorul indica 2-5. Rezerva Florinel Coman inscrie cu capul dupa o centrare plecata din bocancul lui Larie. Ovidiu Popescu rateaza si el o ocazie mare dupa un contraatac rapid facut de Alibec si Coman.

In minutul 90, lobul exceptional al lui Alibec este scos de sub transversala de Calancea. Doua minute de chin. Atat s-a aratat de la margine ca timp suplimentar. Meciul s-a terminat si FCSB este noul lider din clasamentul Ligii I dupa 16 etape din sezonul regulat. 

UPDATE 1: Echipele de start:

CS U Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Ferreira – Martic, Screciu, Mateiu, Bancu – Gustavo, Baluta, Mitrita.
Rezerve: Mitrovic, Briceag, Roman, Radoslav, Burlacu, Mihaila, Spahija.

FCSB: Nita – Enache, Larie, Balasa, Momcilovic – Nedelcu, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Tanase – Gnohere.
Rezerve: Stancioiu, Man, Alibec, Morais, Filip, Pintilii, Fl. Coman.

STIRE INITIALA

Partida de la Turnu Severin va fi transmisa de Digi Sport, Telekom Sport si Look Tv cu incepere de la ora 20.45. In tur, CSU Craiova si FCSB au remizat, scor 1-1, pe National Arena din Capitala.

Nicolae Dica a declarat ca ar fi dorit la meciul cu CSU sa se joace la Craiova, apreciind ca stadionul ar fi fost plin. El a mai spus ca Denis Alibec a fost reprimit in lot, insa nu va mai fi capitan.

„El este atacant si trebuie sa dea goluri. Asta este meseria lui. Tanase, Balasa si Pintilii sunt cei trei capitani”, a declarat Dica inaintea jocului.

Nicolae Dica are niste probleme de lot inaintea meciului de la Turnu Severin. El nu poate miza pe fundasii Planic si Romario Benzar, ambii accidentati. In locul lor vor juca Momcilovic si Enache. In atac Gnohere va evolua titular, in timp ce Alibec va fi doar rezerva.

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru meciul CS Universitatea Craiova – FCSB. Kovacs va fi ajutat de Vasile Marinescu si Ovidiu Artene, iar rezerva va fi Andrei Antonie. Observatori vor fi Corneliu Fecioru si Ioan Mironas.

Juvetii lui Mangia au o problema cu un asistent

Oltenii sunt scandalizati de delegarea asistentului Vasile Marinescu la meciul cu FCSB! Mai ales ca pe 13 septembrie au solicitat excluderea acestuia din arbitraj. Ei au facut cu doua zile in urma un nou memoriu catre CCA!

Juvetii au fost consternati de aparitia lui Vasile Marinescu la meci, pentru prima data dupa partida din Gruia, 1-2 cu CFR Cluj, cand a semnalizat un penalty atat de contestat, incat craiovenii au cerut, ulterior, excluderea din arbitraj a asistentului!

Gruparea din Banie a remis un memoriu la CCA prin care a solicitat inlocuirea tusierului pentru intalnirea de la Severin. Alb-albastrii se considera si jigniti de delegarea lui Vasile Marinescu, informeaza GSP. Totusi, oltenii sunt constienti ca sunt sanse infime sa se schimbe ceva in privinta delegarii in ultimele ore dinaintea meciului.

Ros-albastrii se simt bine pe gazonul de la Severin

Ros-albastrii au 5 victorii din 5 la Severin, unde se joaca derbyul cu oltenii. Saptamana viitoare, stelistii se pot califica matematic si in primavara europeana. Returul cu Hapoel Beer Sheva se va disputa, joi de la ora 22.00, pe National Arena din Capitala.

CSU Craiova vs FCSB (echipe probabile):

CSU Craiova: Calancea – Kelic, Datkovic, Ferreira, Martic – Zlatinski, Screciu, Bancu, Gustavo – Baluta, Mitrita. Antrenor: Devis Mangia.
FCSB: Nita – Morais, Momcilovic, Balasa, Enache – Popescu, Nedelcu – Tanase, Budescu, Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dica.

Stadion: Municipal (Turnu Severin)

Sursa foto: prosport.ro