CTP: Dan Voiculescu va scapa probabil nepedepsit. Dupa 70 de ani te mai trimite cineva dupa gratii?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, joi dupa-amiaza, ca este foarte greu ca Dan Voiculescu sa mai fie pedepsit in legatura cu ilegalitatea din dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dosar in care a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, explicand ca dupa varsta de 70 de ani nu te mai trimite nimeni dupa gratii.

“Nu este atat de importanta pentru Dan Voiculescu aceasta condamnare, nu intamplator rade. Haideti sa ne gandim putin. Cand a inceput acest proces? Acum 10 ani. Nu ma pronunt fata de privatizarea ICA, insa daca este asa, inseamna ca domnul Dan Voiculescu a beneficiat de niste avantaje materiale uriase. Cati ani a beneficiat? 10 ani! Acum este departe de a fi dupa gratii. Deja a facut recurs si am putut admira talentul de patinator artistic la instantele de judecata a domnului Voiculescu. Nu stiu daca ati numarat de cate ori a reusit sa fenteze instanta. Acest dans al domnului Voiculescu o sa continue. Are 67 de ani, asa am auzit, bate spre 70, atunci cand s-ar pune problema trimiterii dupa gratii. Dupa 70 de ani te mai trimite cineva dupa gratii? Mai faci, cred, cam 3 luni de inchisoare. E foarte greu ca domnul Voiculescu sa mai fie pedepsit in sensul propriu in legatura cu aceasta ilegalitate pe care i-o pune in sarcina instanta. Domnul Voiculescu va scapa, probabil, nepedepsit”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV.

Totodata, CTP a mai aratat ca Dan Voiculescu nu poate argumenta ca este un proces politic, asa cum a declarat in nenumarate randuri, in timp ce instanta de judecata isi poate baza sentinta pe lege.

“Instanta de judecata isi poate baza sentinta pe legi, insa DV nu are niciun argument in clipa in care afirma ca este un proces politic. La inchisoare va face ce a facut si domnul Adrian Nastase, ce face si Gigi Becali. Domnul Voiculescu e trecut prin toate ciururile. Calculati aceasta afacere realizata de domnul Voiculescu, inceputa acum 10 ani. Cel care castiga este oricum Dan Voiculescu”, a adaugat jurnalistul.

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani in dosarul pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), care a ajuns la cel de-al 60-lea termen. Sentinta poate fi atacata cu apel.  Dosarul a ajuns prima data in instanta in 2008 si va ajunge la Curtea de Apel Bucuresti, dupa anuntul lui Dan Voiculescu de a ataca decizia data astazi de instanta. O sentinta finala va fi data de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Totodata, a fost impus sechestru pe aproape 6 miliarde de lei, reprezentand contravaloarea unor actiuni, si se pastreaza sechestrul pe suma de 15 milioane de lei si pe un imobil situat pe Soseaua Kiseleff.

Gheorghe Mencinocopschi a primit, la randul sau, o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare, aceeasi sentinta fiind dispusa si pentru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Foto: Adevarul