Cu cat se va ieftini painea, dupa reducerea TVA. Marile retele comerciale asteapta reducerea TVA si la alte alimente

Scaderea preturilor la raft la paine si produse de panificatie va fi proportionala cu reducerea TVA pentru aceasta categorie, de la 24% la 9%, potrivit Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania ( AMRCR), citata de Mediafax. Asociatia spera ca masura sa fie extinsa si la alte alimente.

“Ne aflam intr-o situatie dificila de subconsum si suntem cu totii de acord ca o cota mare de TVA este o frana in cresterea consumului si, implicit, a bunastarii cetatenilor. Marii retaileri isi propun sa intreprinda toate demersurile care lestau la indemana pentru c preturile la raft sa cada in mod efectiv cu acelasi procent cu care va scadea cota taxei. Ne exprimam speranta ca aceasta masura va fi urmata de reducerea TVA la toate produsele, astfel incat sa se relanseze cresterea economica care a avut de suferit printr-o cota mare de TVA”, se arata in comunicatul AMRCR.

Directorul executiv al AMTCR, Delia Nica, spune ca masura va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la incurajarea producatorilor locali si va stimula economia.

AMRCR a fost constituita în anul 2003 şi are ca membri pe: Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, Real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI şi Mobexpert.

sursa foto: b365.ro