Cu ce sumă s-a vândut fabrica de arme Kalaşnikov. Cine este noul proprietar

Fabrica de arme care produce și comercializează celebra armă automată rusească Kalașnikov a fost vândută, se arată vineri într-un comunicat oficial al societății, citat de presa internațională.

Un fost ministru rus al Transporturilor, Alan Lușnikov, a achiziționat, prin intermediul firmei TKH-Invest, pachetul majoritar de acțiuni al fabricii de arme Kalașnikov, 75% minus o acțiune. Fostul proprietar al pachetului majoritar de acțiuni era actualul ministru adjunct al Apărării din Rusia, Aleksei Krivoruciko.

Rostec, conglomeratul militaro-industrial de stat din Rusia, deține restul de 25% plus o acțiune din fabrica de arme Kalașnikov. Deși prețul oficial al tranzacției nu a fost făcut public, jurnaliștii de la cotidianul economic Kommersant dezvăluie că prețul plătit pentru pachetul majoritar de acțiuni al fabricii de arme Kalașnikov este de un miliard de ruble adică aproximativ 13 milioane de dolari.

În ultimii ani, societatea care produce cunoscuta armă automată de asalt și-a diversificat gama de produse facând și armament de înaltă precizie, drone, vedete militare şi civile, mai scrie publicaţia rusă amintită.

Sursa foto: kommersant.ru