Cu fiecare zi în care nu moare, Bitcoin este tot mai aproape de a deveni aur digital

Alex Gurevich, profesor de matematică și fostul director executiv al JPMorgan, consideră Bitcoin că este mai aproape de a deveni aur digital “cu fiecare zi în care nu moare”.

“În ciuda creșterii și căderii abrupte a prețului diferitelor crypto monede timpul funcționează PENTRU Bitcoin, nu ÎMPOTRIVA sa. Fiecare zi în care nu dispare, se transformă într-un pas mai aproape de statutul permanent de aur digital “, a declarat el. Gurevich a mai spus că metalele prețioase au fost întotdeauna folosite ca mijloc de schimb de secole, deoarece nu se oxidează ușor și își păstrează valoarea în timp.

Cu toate acestea, dintre toate metalele prețioase, aurul nu este nici cel mai comun, nici cel mai rar. El a apreciat că de-a lungul secolelor, poziția de mijloc pe care aurul a avut-o în cele din urmă a lucrat în avantajul său; este destul de comun să fie o monedă care poate fi folosită în întreaga lume, dar, de asemenea, nu este atât de comună încât mineritul să poată perturba ușor prețul său.

Cu aceste avantaje, aurul a reușit să-și depășească competitorii și, ca atare, a ajuns să câștige credibilitate la nivel mondial. Gurevich a crezut că, în timp ce Ethereum se luptă să fie cupru digital, Bitcoin este pe cale să devină aur digital. Acest lucru va însemna că, în timp ce valoarea Ethereumului va fi condusă de nevoia de tehnologie, cea a lui Bitcoin va fi determinată de nevoia unică de a fi un depozit al valorii lichidității.

Citește și: 800.000 DE “MINERI” ȘI-AU ÎNCETAT ACTIVITATEA PE FONDUL SCĂDERII PREȚULUI BITCOIN SUB 4000 DE DOLARI

În ceea ce privește motivul pentru care Bitcoin este în mod special principalul în cursa pentru obținerea acestui titlu, el a explicat că avantajele care au favorizat crypto moneda și că, la fel cum și aurul a făcut altor metale prețioase, Bitcoin este în curs de a-și depăși concurența. “Având în vedere modelul istoric de tranzacționare în metale prețioase, cumpărarea lui Bitcoin în 2015 a fost relativ ușoară. Dar acum este o dilemă comercială mai complicată. Bitcoin poate sau nu poate fi un “balon”, dar este important să ne amintim că a avut o explozie majoră în 2014 și, chiar în acest an, piața a asistat la cele două corecții semnificative ale Bitcoin”.

Gurevich a adăugat că “de fiecare dată când supraviețuiește și se stabilizează, devine credibilă în plus aur”. Gurevich nu este singurul care crede că Bitcoin este pe cale să devină aur digital. Într-un interviu acordat CNBC, co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a numit Bitcoin “singurul aur digital pur”.

“Numai Bitcoin este aur digital pur … și eu mă bucur în totalitate. Toți ceilalți tind să renunțe la unele aspecte ale lui Bitcoin. De exemplu, fiind complet descentralizat și fără control central. Aceasta este prima care trebuie să renunțe pentru a încerca să aibă un model de afaceri. ” Wozniak a spus că, deși deține o unitate Bitcoin, dreptul său de proprietate este doar de a experimenta folosirea sa ca metodă de plată, și nu de a fi într-adevăr investitor.