Cu ocazia deschiderii noului an scolar, IOHANNIS a lansat un ATAC DUR la adresa GUVERNULUI

Presedintele Klaus Iohannis participa la deschiderea anului scolar la Colegiul National ”Gheorghe Sincai”. De aici, presedintele a lansat un atac foarte dur la adresa Guvernului, acuzandu-i ca nu au pregatit cum se cuvine inceperea anului scolar, informeaza corespondentul Stiripesurse.ro la fata locului.

UPDATE: Conform aceleiasi surse, președintele Klaus Iohannis a mai declarat că România se confruntă cu o serie de „provocări urgente cărora trebuie să le răspundem”, atragând atenția asupra a două probleme: analfabetismul funcțional și rata abandonului școlar.

„Este clar că, indiferent de modul în care va arăta România, de cum se va dezvolta economia și de cum vom construi strategia națională pe educație, avem o serie de provocări urgente cărora trebuie să le răspundem. Chiar dacă ne place să credem că am bifat „misiune îndeplinită” pe tema alfabetizării, o mare parte dintre elevi termină școala ca analfabeți funcționali. Adică, deși pot citi, nu pot înțelege semnificația semnificația unui text scris și prin urmare întâmpină dificultăți chiar și în cele mai ușoare situații. O altă problemă gravă este abandonul școlar, care în ultimii ani a atins o rată alarmantă. Una dintre cele mai mari din UE. Nu ne putem permite acest lucru, ca societate. Nu ajută cu nimic să mutăm vina de la autoritățile centrale la autoritățile locale, de la un guvern la altul sau de la școală în familie. Succesul sistemului educational este singura cale de supraviețuire a unei Românii puternice, iar eșecul său de ne condamnă la involuție”, a spus Klaus Iohannis, prezent la deschiderea anului școlar la Colegiul Gheorghe Șincai.

STIRE INITIALA

”Ma bucur sa ma aflu astazi la Colegiul National ”Gheorghe Sincai”. Va doresc mult succes in noul an scolar in acest colegiu cu o traditie bogata. Din nefericire, conditiile de studiu nu sunt la fel de bune peste tot ca in colegiul vostru. Exista multi elevi care incep scoala fara a avea manuale pe banci, multi elevi care nu pot incepe scoala in conditii decente sau ale caror scoli nu sunt pregatite pentru inceperea anului scolar.

Inceperea anului scolar ii ia pe unii prin surpridere. Fiecare Guvern ridica din umeri, aruncand vina pe cei de dinaintea lor, dar asa nu se rezolva nimic. In Romania lui 2017 solutia a fost o metoda de mult uitata, precum reintoarcerea la manualul unic sau recentralizarea la Bucuresti a tuturor problemelor care nu au fost rezolvate.

Chiar in aceasta vara am trimis 3 initiative legislative catre Parlament initiative care modificau pentru a nu stiu a cata oara legislatia. Legea Educatiei trebuie sa inceteze sa mai fie un puzzle”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency