Cu Windows Phone poti face 10 lucruri pe care nu le poti face cu un iPhone

Site-ul playtech.ro a facut o analiza asupra Windows Phone pentru a prezenta 10 lucruri pe care un utilizator le poate face cu acesta si nu cu un iPhone.

1. Dimensiunea ecranului – Cel mai recent iPhone are un ecran de 4 inci, in timp ce terminalele Windows Phone au ecrane cu o diagonala de cel putin 4,5 inci.
2. Microsoft Office – Windows Phone ruleaza Microsoft Office, spre deosebire de iPhone. Astfel, se pot deschide si edita fisiere PowerPoint, Excel sau Word.
3. Ecranul principal – Ecranul principal pe iOS este acelasi, utilizatorul putand doar sa schimbe aranjamentul icoanelor. In schimb, pe Windows Phone exista o varietate mare de teme, de culori diferite, pe care le putem schimba cu usurinta. O alta trasatura ce tine de personalizarea experientei de utilizare care lipseste pe iPhone este data de posibilitatea redimensionarii icoanelor in functie de importanta lor.
4. Continut dinamic – Pe Windows Phone avem Live Tile-uri. Avem Widget-uri cu continut care se modifica in timp real pe care le putem redimensiona dupa preferintele personale. Tot pe ecranul principal putem vedea informatii despre vreme in spatele unei icoane al carei continut se schimba relativ la situatia atmosferica de afara. Singurul lucru dinamic pe iPhone este ca puteti vedea cate notificari are fiecare aplicatie printr-un numar foarte mic agatat in coltul fiecarui icon.
5. Cablul de incarcare – Orice terminal cu Windows Phone, indiferent cat este de nou sau de vechi, foloseste un cablu microUSB pentru transfer de date si incarcare. Daca pierdeti acel cablu si vreti sa va cumparati altul costa cinci sau zece lei. iPhone-urile folosesc cabluri personalizate care costa intre optzeci si o suta de lei. In plus, cablul de iPhone il folositi doar la iDevice-uri, pe cand un cablu care a venit cu un smartphone Lumia este potrivit in foarte multe situatii.
6. Portofelul virtual – Orice terminal cu WP8 include o aplicatie Wallet a carei functionalitate include managementul cartilor de credit, a conturilor bancare si diverselor cupoane de reduceri. Pe iPhone exista Passbook, un centralizator de cupoane de reduceri a carui functionalitatea este apropiata de zero in afara SUA.
7. NFC – Cu toate ca au existat promisiuni cum ca urmatorul iPhone va include functionalitate NFC (Near Field Communication), acest lucru nu s-a intamplat. Intre timp, cele mai multe smartphone-uri cu Windows Phone 8 includ un cip NFC care va permite sa faceti transfer de informatii printr-un simplu tap intre doua telefoane, fara parole sau alte proceduri complicate de imperechere.
8. Incarcarea Wireless – Samsung a castigat deja numerosi adepti prin integrarea in ultimele doua terminale din seria Galaxy S a unui modul de incarcare fara fir. Acelasi lucru este valabil si pe Windows Phone in cazul mai multor terminale de la Nokia si HTC. Nu va trebuie decat un pad pe care sa-l tineti pe birou si bateria smartphone-ului se va incarca fara probleme atata timp cat telefonul sta intr-un loc. Din pacate, acest lucru nu se poate face si cu iPhone.
9. Joaca de copii – Kids Corner este o sectiune speciala de pe un terminal cu Windows Phone prin care puteti limita semnificativ activitatile pe care un copil le intreprinde pe terminalul vostru. Astfel, restul sistemului de operare este in siguranta si nu trebuie sa stati stresat ca din greseala fiul sau fiica initiaza un apel, raspunde la un mail sau scrie un SMS. Pe iPhone, nu numai ca nu exista o functionalitate similara, este imposibil sa va securizati anumite tipuri de date sau aplicatii cu un cod sau o parola.
10. Integrarea cu retelele sociale – In iOS 6, Apple a evidentiat integrarea contului de Twitter si Facebook in intregul sistem de operare. Din acest motiv, puteti acum posta cu usurinta continut pe Facebook sau Twitter din Safari, din galeria foto sau din aplicatia Maps. Pe Windows Phone lucrurile sunt duse la un cu totul alt nivel cand vine vorba de socializare. Dupa ce v-ati introdus diversele conturi in panoul de configurare al WP8, aveti in permanenta continut agregat de pe Linked In, Facebook, Twitter sau Google pe ecranul principal al terminalului.

Sursa foto: playtech.ro