Cuba: Extinderea NATO pana la frontiera cu Rusia ar fi “o amenintare grava pentru pace”

Dorinta Aliantei Nord-Atlantice de a se extinde pana la frontierele Rusiei profitand de criza din Ucraina constituie o “amenintare grava pentru pacea” internationala, a afirmat joi ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez, citat de AFP.

“Dorinta NATO de a se extinde pana la frontierele Federatiei Ruse constituie o amenintare grava pentru pacea, securitatea si stabilitatea internationala”, a apreciat ministrul in cadrul unei conferinte de presa, la Havana.

De asemenea, seful diplomatiei cubaneze a denuntat noul Guvern din Ucraina, desemnat dupa incidente care, apreciaza el, au fost “instigate de Statele Unite si aliatii lor din cadrul NATO”, sub justificari “ipocrite”.

“Nu se poate accepta inlaturarea prin violenta a unui Guvern constitutional cu pretul a zeci de morti si raniti, in urma unei interventii a Statelor Unite si a unor state aliate” din cadrul Alinatei Nord-Atlantice, a apreciat Bruno Rodriguez.

Vezi aici ce i-a cerut Putin lui Obama

“Cei care ameninta astazi Rusia cu sanctiuni si represalii sunt aceiasi care au provocat schimbarea de regim din Ucraina si care anterior au inceput razboaie de cucerire si au intervenit direct in problemele interne ale diverselor state care nu se spun intereselor lor de dominare si isi apara suveranitatea si independenta”, a continuat ministrul cubanez.

“Cuba respinge ipocrizia, duplicitatea si agresivitatea manifestate prin actiunile si discursul NATO in aceasta privinta”, a mai declarat seful diplomatiei cubaneze.