CULITA TARATA, seful CJ Neamt, a murit

CULITA TARATA, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Neamt, a murit in noaptea de vineri spre sambata din cauza unei boli incurabile. Culita Tarata avea 62 de ani, iar in ultima perioada starea sa de sanatate era precara, el fiind internat intr-o clinica din Viena. 

Potrivit radioiasi.ro, in ultima perioada, starea de sanatate a lui Culita Tarata era vizibil afectata de boala si de chimioterapia pe care o facea la clinica AKH din Viena, Austria. In ultimele sase luni, Culita Tarata s-a aflat in concediu medical, prea putin fiind prezent la Consiliul Judetean Neamt.

Culita Tarata a fost deputat PSD in doua mandate, intre anii 2000 – 2004 si 2008 – 2012. In anul 2011 a demisionat din PSD si a devenit fondator si vicepresedinte al UNPR. In anul 2012, Culita Tarata a candidat si a castigat presedintia Consiliului Judetean Neamt in cadrul unei aliante UNPR cu PDL si PNtCD.

De profesie inginer agronom, Culita Tarata a fost si fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut in administrare Insula Mare a Brailei