Cum a denuntat-o Ovidiu Tender pe Alina Bica la DNA pentru mita

Omul de afaceri Ovidiu Tender a facut un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar care s-a adresat initial sotului Alinei Bica, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Denuntul a fost inaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul sau, potrivit surselor citate, care nu au facut alte precizari.

Alina Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.

Potrivit unor surse, Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom.

Citeste si: ADRIEAN VIDEANU, ALINA BICA, DORIN SI ALIN COCOS SUNT IN FATA JUDECATORILOR. SEDINTA A INCEPUT CU O SUSPENDARE

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. in schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. in cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Procurorii DNA intr-un comunicat emis vineri ca, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor unui inculpat, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Citeste si: ADRIEAN VIDEANU, IN ARESTUL POLITIEI CAPITALEI

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Bica, pe langa unele beneficii financiare, i-a solicitat persoanei respective sa-l angajeze pe Florentin Mihailescu (fostul sau consilier) la una dintre firmele sale. Acestuia din urma i s-a acordat, de catre inculpatul interesat de demersurile Alinei Bica, beneficiul unui card bancar in care ii erau virate diferite sume de bani.

In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Bica este urmarita penal pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului.

In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a celor cinci.

Bica se afla deja in arest in dosarul despagubirii ilegale, fiind acuzata de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de membru in comisia de specialitate din ANRP, a aprobat acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat din Capitala.