Cum a fost jefuită o faimoasă bancă din România – presă

Publicația Lumeajustitiei.ro continuă dezvăluirile despre fraudele financiare comise în interiorul Grupului Dorobanți al BRD, în perioada în care era condus de directoarea Dana Bajescu.

Din prejudiciul de peste 53 de milioane de euro raportat de BRD la DIICOT în dosarul 144/D/P/2013, peste 19,1 milioane de euro au fost “sifonați” doar prin conturile a șapte clienți, cu concursul fostei directoare Dana Bajescu a Grupului BRD Dorobanti și a cumnatei sale Alice Monac, fosta directoare a Agenției Europa, dezvăluie site-ul www.luju.ro.

Cele doua cumnate nu ar fi acționat singure, ci ajutate de un numeros grup de funcționari din subordine. Dacă funcționarele din Grupul Dorobanți ar fi respectat condițiile de creditare aprobate de membrii Comitetului de credite din centrala BRD, frauda putea fi evitată, întrucât clienții săgeată, neavând banii de aport personal, nu ar fi putut niciodată să primească credite de câte trei milioane de euro fiecare.

Dar în mod ciudat, procurorul DIICOT Adrian Petre Todoran a menționat în Ordonanța din 16 aprilie 2018 o serie de elemente “contrare realității bancare luând de bune peste 100 de documente false”, mai scrie site-ul Lumea Justiției.

Sursa foto: realitatea