Cum a fost otrăvit Aleksei Navalnîi cu Noviciok! Unde i-a fost plantată neurotoxina

S-a aflat cum a fost Aleksei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, otrăvit cu Noviciok. Un agent FSB care face parte din echipa de supraveghere a lui Navalnîi a dezvăluit unde a fost plantată neurotoxina în cazul opozantului, informează CNN.

Agentul FSB, Konstantin Kudryavtsev, a fost contactat de Aleksei Navalnîi, aflat la recuperare într-o locație secretă din Germania, care s-a prezentat drept un înalt oficial din Consiliul Național de Securitate al Rusiei, însărcinat cu efectuarea unei analize a operațiunii de otrăvire.

Agentul a oferit o descriere detaliată a modului în care neurotoxina Noviciok a fost aplicată pe o pereche de chiloți a lui Navalnîi. Navalnîi a întrebat: „Pe ce articol de îmbrăcăminte s-a pus accentul? Care este cea mai riscantă piesă de îmbrăcăminte?” Kudryavtsev a răspuns simplu: „Chiloți”. Navalnîi a întrebat unde, mai exact, a fost aplicat Noviciokul: cusăturile interioare sau exterioare? „Interior, între picioare”, răspunde Kudryavtsev.

Aleksei Navalnîi s-a simțit rău în timpul unui zbor către Moscova, iar pilotul a aterizat la Omsk, unde a primit tratament de urgență. Dacă avionul ar fi zburat spre Moscova, Navalnîi ar fi murit aproape sigur.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin a confirmat că agenții FSB l-au urmărit pe Navalnîi, dar a spus că dacă Rusia l-ar fi vrut mort, „probabil că l-ar fi terminat”.

Sursa foto: facebook