Cum a ramas CALIN POPESCU-TARICEANU fara PARTID

Tariceanu: Dosarul de inregistrare al PLR a fost depus din nou la Tribunal

Candidatul independent la presedintie CALIN POPESCU TARICEANU si-a pierdut partidul pentru ca nu a modificat sigla la timp, mai precis cu sase luni inaintea alegerilor, potrivit motivatiei deciziei judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti de respingere a transformarii Partidului National al Mediului (PNM) in Partidul Liberal Reformator (PLR).

CALIN POPESCU TARICEANU si-a dorit sa schimbe ghinda, simbolul PNM, cu o pasare, ca sigla a Partidului Liberal Reformator. Legislatia prevede insa ca semnul permanent al unui partid nu poate fi modificat cu mai putin de sase luni inainte de data alegerilor.

Citeste si: Tariceanu, despre RELATIA cu Ponta si PSD

“Cum semnul permanent al petentei a fost schimbat cu ocazia Congresului ce a avut loc in data de 01 – 02.08.2014, deci cu mai putin de 6 luni inainte de data fixata pentru alegerile prezidentiale (02.11.2014), tribunalul constata ca modificarea statutului nu poate avea loc, cata vreme noul statut vizeaza o noua denumire a P.N.M., partid caruia ii lipseste un element de identificare, respectiv semnul permanent.”, motiveaza instanta.

Citeste si: Cererea de inregistrare a noului nume al partidului lui Tariceanu, respinsa de Tribunalul Bucuresti

Judecatorii mai spun ca semnul permanent este elementul de identificare fara de care nu se poate discuta despre o modificare a denumirii sau a sediului. Prezenta lui CALIN POPESCU TARICEANU in cursa pentru prezidentiale nu a fost afectata de aceasta decizie a instantei, pentru ca acesta s-a orientat catre o candidatura independenta. Probleme ar putea avea insa alesii locali care au plecat din PNL pentru a se inscrie in PLR in baza ordonantei care permite migrarea, potrivit realitatea.net. Daca decizia judecatorilor ramane definitiva, acestia risca sa isi piarda mandatele pentru ca si-au dat demisia dintr-un partid pentru a se inscrie intr-altul nevalidat.