Cum afli la ce nivel de cunoaștere a limbii engleze ești cu un test engleză

Invatarea unei limbi este ca si cum a-i urca scarile, fiecare pas devenind putin mai dificil. La nivelurile de inceput, inveti numere, culori, un vocabular legat de subiecte cotidiene de comunicare si gramatica simpla. Apoi incepi sa intelegi constructii si timpuri mai complexe, sa folosesti verbe frazale si ture de vorbire, sa comunici pe subiecte complexe chiar si cu vorbitori nativi. Aceasta este cresterea nivelului de competenta lingvistica.

Cum si de ce sa determinam nivelul de cunoastere a limbii engleze?

Nivelul de competenta lingvistica este determinat cu ajutorul unui test engleza specific de persoanele care doresc sa invete limba engleza sau sa-si imbunatateasca cunostintele. De ce se face asta? O evaluare corecta a cunostintelor prin intermediul acestor teste engleza permit sa alegi un program de pregatire care sa ti se potriveasca, care sa dea rezultatul maxim si sa nu se aloce timp in zadar pentru ceva ce deja stii.

De asemenea, un test de competenta in limba engleza ajuta la identificarea punctelor slabe si a punctelor forte in invatarea limbilor straine si la concentrarea asupra acestora in timpul studiului.

De exemplu, este posibil sa ai un vocabular mare, dar trebuie sa mai lucrezi la gramatica, sau gramatica este la un nivel suficient, dar trebuie sa iti dedici mai mult timp vorbirii.

De obicei, pentru persoanele avansate in engleza, aceste teste engleza avansati se gasesc pe site-ul care promoveaza studierea limbii engleza si a altor specialitati.

Ce trebuie sa stiti despre limba engleza la nivel avansat

C1 este considerat un nivel avansat. Utilizatorii de nivel C1 pot vorbi cu usurinta engleza si pot intelege limba (aproape!) in toata complexitatea ei. In acest moment, veii putea avea conversatii mai lungi chiar si pe subiecte necunoscute, vei intelege si texte mai lungi. In aceasta etapa, poti folosi limba engleza pentru afaceri de zi cu zi si in scopuri academice. Daca B2 este ceea ce multi considera „limbaj fluent”, atunci C1 are o fluenta cu nuanta si intelegere crescute. Pe C1, poti intelege glume subtile si te poti exprima cu fraze colorate, la fel ca in limba ta materna.

O modalitate excelenta de a ajunge la C1 este sa inveti informatii noi folosind limba engleza ca instrument. De exemplu, poti sa urmezi un curs online de engleza pentru avansati si sa iti imbunatatesti abilitatile pentru cariera sau obiectivele personale, precum si sa iti dublezi abilitatile.