Cum alegi un espressor potrivit afacerii tale?

Alegerea unui espressor profesional  nu este niciodata simpla, de aceea vom incerca in acest articol să te ajutăm sa alegi echipamentului potrivit pentru afacerea ta.

Un  espressor aromat nu este usor de obtinut, cum ar crede multi dintre noi, este necesara maiestria unui barista priceput in arta prepararii cafelei si un  espressor profesional pliat pe nevoile facerii tale, care sa tina pasul cu nevoile clientilor tai.

Echipamentul potrivit ofera intotdeauna rezultate de înaltă calitate. Acest lucru înseamnă că trebuie să înțelegi factorii implicați în producerea unui espresso excelent și vom încerca in cateva cuvinte să enumeram principalele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un espressor profesional:

1.Prepararea la o temperatură constantă, deoarece temperatura de preparare afectează aroma cafelei.

2.Ușor decuratat si de păstrat curat, mai ales ca espressorul este piesa de rezistenta intr-un coffee shop si este cel care atrage atentia clientilor, de aceea  trebuie pastrat in permanenta curat.

3 Sa faca  față cererii corecte în momentele de vârf.  Un  espressor profesional cu un singur grup este util numai pentru punctele de vânzare mici, cum ar fi birourile sau micile restaurante, pe cand majoritatea cafenelelor vor alege espressor electronic automat cu 2 grupuri  sau un espressor electronic automat cu 3 grupuri.

4.Acces ușor la piese. Echipamentele profesionale sunt destinate unui uz intens, iar riscul defectarii acestora este unul mult mai mic. Totusi, cand se intampla o defectiune, este de dorit ca procesul de reparatie sa fie unul cat mai scurt, iar accesul usor la piese pentru schimb scurteaza cu mult timpul de reparatie.

5.Suprafață suficient de mare pentru pozitionarea cestilor si a paharelor.

6.Utilizarea eficientă a energiei pentru a reduce consumul de energie.

7.Supape, manete sau cadrane de abur ușor de utilizat. Un espressor usor de folosit faciliteaza procesul de servire, lucru esential intr-o cafenea.

Espressorul este un echipamente foarte  important intr-o cafenea. Unul dintre cei mai importanți factori este temperatura apei de preparare. Imaginați-vă că preparați un ceai cu apă rece, nu ar avea niciun gust. Acest lucru se aplică la fel de mult la cafea și mai ales la espresso. Majoritatea espresso-urilor sunt preparate cu apă de aproximativ 88 C până la 95 C. Fiecare amestec / cafea va avea o temperatură perfectă de preparare. Un aparat espresso care permite baristului să regleze temperatura este ideal.

Cum sa alegi un  espressor pentru afacerea ta? Este simplu, de cate cafele ai nevoie pe zi? Practic, un grup poate face două espresso, două grupuri patru espresso și trei grupuri șase espresso în același timp. Totul se rezuma la câte cafele faci într-o zi, iar asta depinde foarte mult de specificul afacerii tale.

Un espressor profesional cu trei grupuri va fi puțin mai stabil ca temperatură decât un espressor cu două grupuri. Acest lucru este mai mult teoretic, însă nu am observat o diferență în viața reală, ca să fim sinceri. O mașină cu trei grupuri va avea cu siguranță un rezervor mai mare pentru abur, deoarece boilerul este mai mare. Prin urmare, aveți, de asemenea, o cantitate mai mare de apă caldă la un moment dat. Aveți întotdeauna grijă atunci când utilizați apa fierbinte de la un espressor. Cu cât scoateți mai multă apă fierbinte, cu atât mașina va pierde mai multă căldură. Boilerul va fi umplut cu apă rece răcind din nou mașina. A scoate puțină apă este bine, dar țineți cont de scăderea temperaturii. Aparatele de espresso compacte au boilere mai mici, de 6 litri comparativ cu boilerele de 10 litri  pe care le au majoritatea celor cu două grupuri.