Cum aplici rapid și corect un autocolant mobilă?

Ai ramas vreodata blocat din punct de vedere creativ cand lucrai la o schimbare a mobilierului? Ai vopsit o tablie de pat, un dulap din lemn sau o comoda in culoarea perfecta, dar mai are nevoie de ceva mai mult pentru a-i oferi acel ceva extra special? Avem o solutie usoara pentru asta: un autocolant mobila.

Aplicarea de autocolante mobila este o modalitate excelenta de a adauga personalitate si caracter camerelor. Autocolantele sunt, de asemenea, o modalitate distractiva si usoara de a decora o piesa de mobilier invechita. Dar inainte de a te bucura de noile autocolante mobila, trebuie sa le aplici.

In esenta, instalarea autocolantului este procesul de transfer de pe hartia de suport pe suprafata peretelui dintr-o singura miscare. Suna usor, nu? Ei bine, de fapt este atunci cand stii pas cu pas cum sa aplici rapid si corect un autocolant mobila.

Pregateste suprafata

Autocolantele autoadezive se vor lipi de majoritatea suprafetelor plane si netede, dar vor avea probleme in a adera la o suprafata prea aspra sau poroasa. Daca ai decorat recent, este bine sa lasi vopseaua sa se usuce pana cand se intareste complet.

Daca suprafata pe care doresti sa lipesti autocolante mobila a fost vopsita cu vopsea lavabila, atunci autocolantul poate avea probleme in a adera, asa ca cel mai bine este fie sa slefuiesti usor zona pentru a forma un strat la care autocolantul poate adera.

Inainte de a incepe instalarea, este bine sa cureti mobilierul cu o carpa umeda si sa indepartezi orice murdarie sau reziduu care ar putea afecta aplicarea autocolantului. Odata ce ai curatat zona in care doriti sa aplici autocolante mobila, asteapta pana se usuca.

Pregateste autocolantul

Autocolantul va veni rulat – cel mai bine este sa il scoti si sa il asezi pe o suprafata plana odata ce il primesti. De asemenea, cel mai bine este sa pastrezi autocolantul la temperatura camerei.

Pozitioneaza autocolantul si aplica-l

Este important sa te asiguri ca autocolantul este aliniat corect inainte de a-l lipi. Odata ce esti multumit de pozitie, dezlipeste o mica parte de la capatul foliei de autocolant de stratul suport. Ia folia autocolanta si cu miscari incete si lipeste pe suprafata dorita de la capatul dezlipit de stratul suport. Cu racleta poti trece usor peste folia autocolanta dinspre interior catre exterior pentru a uniformiza si a nu se forma goluri de aer.

Golurile de aer sunt cauzate de obicei de murdaria de pe suprafata mobilierului sau de captarea accidentala a aerului atunci cand autocolantul este netezit pe suprafata.

Sfaturi utile

Cel mai bun sfat atunci cand aplici autocolante mobila este sa iti iei timpul necesar si sa nu te grabesti. Acest lucru va obtine cele mai bune rezultate. Asigura-te ca totul este la locul sau, la indemana inainte de a incepe si, daca alegi autocolante mobila mai mari, este foarte util sa ai o alta persoana care sa te ajute.