Cum ar putea rămâne Laura Kovesi în fruntea DNA, chiar dacă va fi revocată de Klaus Iohannis

Cum ar putea rămâne Laura Kovesi în fruntea DNA, chiar dacă va fi revocată de Klaus Iohannis. Radu Banciu a comentat, joi seară, la postul B1 Tv decizia Curții Constituționale privind revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA, lansând și un scenariu cum aceasta ar putea să mai rămână în funcție chiar dacă e revocată.

“Suspans cât casa în aceste zile după decizia CCR de astăzi care îl pune într-o situație dificilă și nu pe Klaus Iohannis. Până la urmă Laura Codruța Kovesi, procurorul șef DNA, în postura de a se despărți de mandat mai repede cu un an decât ar fi cazul.

(…) Domnul Iohannis dacă o va revoca îi poate prelungi totuși interimatul cu 6 luni. Cum s-a întâmplat recent la DIICOT. Se poate prelungi. Doamna Kovesi poate să rămână și dată jos, revocată, poate să mai stea până la sfârșitul anului pentru că se va invoca o situație de incertidudine, chiar de haos, de vid într-o instituție atât de importantă. E vorba de decizia lui Augustin Lazăr, procurorul general al României, ca să o repună în funcție revocată cu piciorul în fund de decizia CCR”, a declarat Radu Banciu.

Sursa foto: realitatea