Cum arată afacerea lui Radu Mazăre din Madagascar. Galerie foto

RADU MAZARE, fostul edil al Constantei, si-a lansat la inceputul lunii iunie 2016 afacerea din MADAGASCAR, unde detine un complex de bungalouri. 

In primavara anului 2012, in vremea cand era primar al Constantei, RADU MAZARE a mers in vacanta in MADAGASCAR, iar la intoarcere s-a aratat foarte incantat de ceea ce a gasit acolo, dar si de oportunitatile de afaceri. Drept urmare, RADU MAZARE a luat decizia de a concesiona de la un trib, pe o perioada de 99 de ani, un teren. Mai exact, era vorba de 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, intr-un golf in nordul Madagascarului, pentru care a platit, potrivit declaratiei sale la momentul revenirii in tara, 1 euro pe metru patrat. Aici a planuit sa ridice un mic complex pentru iubitorii de sporturi nautice.

„Investitia o sa fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilitati. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc pana acolo, nu sunt foarte pretentiosi. Merg pentru frumusetea locurilor si pentru vant. O sa fie asa, cam la doua, doua stele si jumatate. Mana de lucru o sa fie ieftina, asa ca nu o sa coste mult“, declara, in 2012, RADU MAZARE.

Citește și: RADU MAZĂRE A FUGIT DIN ȚARĂ! ÎN CE ȚARĂ CERE AZIL FOSTUL PRIMAR AL CONSTANȚEI! POLIȚIA A LUAT MĂSURI

Acesta preciza ca a concesionat terenul pentru ca in MADAGASCAR legea nu le permite strainilor sa detina proprietati. In schimb se practica formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automata. Terenul apare si in declaratia sa de avere din 2014, fostul edil precizand ca il detine impreuna cu fratele sau Mihai.

De cand a batut palma cu tribul din MADAGASCAR, RADU MAZARE a mai facut cateva drumuri acolo pentru a supraveghea cum decurge constructia si, probabil a fost si de curand in zona, deoarece in luna martie magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ridicarea controlului judiciar sub care se afla si prin care nu putea parasi tara. Intre timp, fiul sau, Raducu Mazare a inceput sa faca reclama pe retelele de socializare afacerii care a debutat pe 1 iunie 2016 sub numele de „MANTASALY RESORT“.

Este vorba de 16 bungalouri amplasate langa plaja, in Andovokonko Bay, Antsiranana, MADAGASCAR, cu doua suite exclusiviste, restaurant cu specific local, mancarurile fiind gatite din alimente organice, crescute de localnici, dar si un bar&lounge. Clientii beneficiaza de cursuri de kite din partea unor instructori autorizati si pot cumpara sau inchiria echipamente de la magazinul din complex. Intreg complexul este alimentat cu energie electrica provenita de la panouri solare, iar potrivit site-ului complexului, anul acesta a fost inaugurat si un centru SPA aici.

MANTASALY RESORT apare si pe celebrul site booking.com, potrivit caruia o noapte de cazare costa 77 de euro. 

Sursa foto si text: Libertatea