Cum arata CARTIERUL HENRI COANDA din Constanta, construit de RADU MAZARE. FOTO-VIDEO

CARTIERUL de locuinte sociale HENRI COANDA din Constanta, marul discordiei dintre primarul RADU MAZARE si procurorii anticoruptie, cuprinde 17 blocuri cu 906 apartamente si garsoniere, unde stau aproximativ 3.000 de persoane. Cartierul de locuinte sociale a fost construit de o firma israeliana si a costat 31 de milioane de lei, iar anchetatorii suspecteaza ca patronul firmei ar fi omul de casa al lui MAZARE. 

“Am construit cu 286 de euro pe metrul patrat, conform contractelor si platilor. Domnul Videanu a cumparat metrul patrat cu 1.500 de euro”, spunea RADU MAZARE la evenimentul de lansare a locuintelor.

Primii oameni s-au mutat in anul 2013 in CARTIERUL HENRI COANDA din CONSTANTA. Primaria intentiona sa construiasca alte 18 ansambluri de locuinte pentru saraci, un teren de sport, dar si o geamie pentru etnicii musulmani.

Uite cum arata casa lui Radu Mazare din Mamaia. FOTO

Singura firma inscrisa la licitatia de constructie a cartierului Henri Coanda

Cartierul de locuinte sociale construit la initiativa Primariei din Constanta l-a dus pe RADU MAZARE in vizorul procurorilor DNA. Anchetatorii considera dubios faptul ca la licitatia pentru constructie a participat o singura firma, Saphir Structures, administrata de un offshore din Cipru. Radu Mazare spune insa ca nu are nimic de ascuns in aceasta afacere si ca din costul locuintelor nici nu ar fi avut cum sa isi atraga vreun comision.

Saphir Structures a obtinut contracte de reparatii pentru mai multe drumuri nationale, printre care si cel care leaga Baia Mare de Sighetu Marmatiei. Pentru 88 de kilometri de sosea asfaltata a incasat 370 de milioane de lei, iar alte 65 de milioane de lei au intrat in contul firmei pentru construirea soselei de centura a orasului Alexandria, potrivit Digi 24.

Vezi aici care va fi evolutia anchetei care il vizeaza pe RADU MAZARE

Societatea este acuzata, intr-un raport din 2012 al Corpului de Control al premierului, ca nu a respectat contractul pe care l-a primit pentru Drumul National 6 Alexandria – Craiova.

Premierul Victor Ponta a participat si el la inaugurarea unora dintre locuintele sociale, pe 31 iulie 2013, cand l-a felicitat pe Radu Mazare. „Am vrut sa vin astazi aici sa il felicit in primul rand pe Radu Mazare, sa ii multumesc in numele dumneavoastra. Nu ii uita pe cei amarati, care sunt atat de aproape de cei cu bani multi. E un exemplu pentru o tara intreaga. Nu doar cei cu bani trebuie sa traiasca, ci si cei care au necazuri, cei care au nevoie de ajutor”, spunea Victor Ponta la inaugurarea de vara trecuta.

Construirea unei locuinte in cartierul social Henri Coanda a costat aproape 35.000 de lei, iar chiriasii platesc cel mult 70 de lei pe luna. 

Reamintim ca primarul Constantei, RADU MAZARE, a fost retinut, marti, de procurorii anticoruptie, in urma audierilor de la sediul central al DNA. Edilul va fi prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva. El este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale “Henri Coanda”, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatie si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza, intr-un comunicat de marti seara, ca Radu Mazare este urmarit penal pentru luare de mita, iar Avraham Morgenstern, “reprezentant al unei societati comerciale”, pentru dare de mita. Cei doi au fost retinuti si vor fi prezentati, miercuri, instantei supreme, cu propunerea de arestare preventiva, a mai precizat sursa citata.