Cum arata CEL MAI NOU AEROPORT DIN COREEA DE NORD. Vezi galerie FOTO

Potrivit ”Business Insider”, capitala nord-coreeana PHENIAN a avut parte de o festivitate importanta luna trecuta: a deschis portile celui mai nou terminal al AEROPORTULUI INTERNATIONAL SUNAN PHENIAN, relateaza adevarul.ro.

Noul terminal international din PHENIAN, Coreea de Nord, va inlocui cladirea veche care dateaza inca din primele zile ale Razboiului Rece. Pana acum, detalii despre noua constructie, numita „Terminalul 2“ sunt putine. Totusi, agentia de presa de stat din Coreea de Nord a dat publicitatii o serie de imagini cu noul aeroport international. Terminalul 2 s-a deschis in cadrul unei ceremonii fastuoase la care au participat multi oameni imbracati in costume traditionale nord-coreene.  

Terminalul va avea cel putin trei poduri de imbarcare si capacitatea de a gazdui cel putin zece alte avioane pe piste. Aeroportul va sluji drept baza liniei aeriene nationale nord-coreene Air Koryo. Din aeroport, zborurile internationale se indreapta, in principal, spre China, Rusia si alte cateva destinatii din Asia.  

CITESTE SI: COREEA de NORD cere ajutor pentru COMBATEREA SECETEI care a cuprins toata tara

Liderul suprem nord-coreean, KIM JONG-UN, a avut un rol activ in designul cladirii. Dupa ce a vizitat de cateva ori terminalul aflat in constructie, acesta s-a intors, insotit de sotia sa si alti oficiali, pentru a vizita cladirea terminata.  

Incheierea constructiilor la noul aeroport se spune ca este o parte a sarbatorii prin care se comemoreaza infiintarea partidului comunist, in octombrie. Mai mult, un nou turn de control se pare ca va fi inaugurat in scurta vreme, conchide „Business Insider“.

*sursa foto: FOTO AFP/adevarul.ro