Cum arata o calatorie pe cel mai inalt drum din lume. VIDEO

Inspaimantator si maiestuos deopotriva, Kardung La din India, cea mai inalta trecatoare circulata din lume, nu este un drum care poate fi abordat de oricine. Intr-un filmulet de cateva minute, cativa tineri demonstreaza cat de dificil, dar in acelasi timp fascinant, este traseul.

Inspirati de calatoria epica a aventurierului motociclist Alex Chacon de-a lungul autostrazii Pan American prin mai multe tari, James Kirkham si Zak Shelhamer de la GoPro s-au dus in India. Aici au facut echipa cu acelasi Alex si au pornit din orasul Jaipur catre cel mai inalt drum circulat din lume, trecatoarea Kardung La.

Citeste si: Frumoasele si bestiile. Trei “sirene” fac spectacol intr-un dans inspirational alaturi de balenele cu cocoasa. VIDEO

Aceasta este situata in districtul Ladakh, in nord-vestul Indiei, la altitudinea de 5.604 metri.  Drumul este foarte lung si are atat portiuni asfaltate, cat si multe zone denivelate, fara asfalt. Privelistea este spectaculoasa, iar aventurile motociclistilor au fost inregistrate cu mai multe camere GoPro. Din punctul cel mai inalt al drumului se poate vedea masivul Karakorum, uriasul lant muntos aflat la nord-vest de Himalaya centrala, cu varfurile sale impresionante, printre care si celebrul K2 (8.611 metri).

Sursa foto: vintagerides.com

[hdvideo id=463 ratingscontrol=on views=on title=on]