Cum arata SALARIILE INALTILOR DEMNITARI, dupa ce au fost MAJORATE cu pana la 70%

Dupa ce Guvernul a aprobat o lege privind masuri de reorganizare ale administratiei publice centrale, SALARIILE ANGAJATILOR DE LA ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA si cei din aparatul de lucru al GUVERNULUI au crescut de la 1 august, scrie Revista 22, citat de site-ul b1.

CITESTE SI: PONTA S-A SUCIT: SALARIILE INALTILOR DEMNITARI SE VOR MAJORA DE LA 1 AUGUST

Pe 8 iulie, Executivul a aprobat ORDONANTA 14/2015 care prevede ca PRESEDINTELE, PREMIERUL si SEFII CELOR DOUA CAMERE ale Parlamentului vor avea SALARIUL BRUT de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei. Vicepremierul va primi un salariu de 20.000 lei brut, iar cel net de 14.024 lei.

VICEPRESEDINTII, SECRETARII si SEFII Senatului si Camerei Deputatilor, consilierii prezidentiali, ministrii, secretarul general al Guvernului, seful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, presedintele Consiliului Legislativ, presedintele Curtii de Conturi si sefii de servicii de informatii – SRI, SIE, STS si SPP – vor avea o INDEMNIZATIE LUNARA de 19.055 de lei brut.

CITESTE SI: CRESTERILE SALARIALE MARI AR PUTEA AFECTA BALANTA COMERCIALA SI MONEDA NATIONALA

Ordonanta prin care salariile demnitarilor erau majorate a fost aprobata de GABRIEL OPREA, atunci cand ocupa functia de premier interimar in locul lui Victor Ponta care era in Turcia pentru operatia la picior.

La intoarcerea din Turcia, Ponta a declarat ca nu stia de ordonanta respectiva, insa, ulterior s-a demonstrat ca a fost INITIATA CHIAR DE PREMIER.

Sursa foto: Realitatea