Cum arată scaunul de la care nu te doare spatele? Prețul poate fi mai mic decât crezi!

Petreci mult timp la birou, ba uneori îți mai iei de muncă și acasă? Scaunul de birou parcă ți-a devenit o extensie a corpului? Știm prea bine ce vrei să spui, și mai ales cunoaștem durerile de spate și de cap pe care ți le produce o poziție incomodă din cauza unui scaun prost ales. Ai nevoie de ceva de calitate, și pentru aceasta un mobilier ergonomic este cea mai bună alegere.

La ce să fii atent când îți alegi un scaun de birou

Chiar dacă pare o alegere ușoară, nu este chiar facil să știi spre care scaun de birou să îți îndrepți atenția. Ai nevoie nu doar de unul comod, ci în primul rând de o piesă de mobilier care să te ajute să previi durerile de gât și de spate prin menținerea unei posturi corecte. Prin urmare, hai să vedem cum să alegi în mod corect produsul corect, iar din mulțimea de scaune birou de pe piață, noi iti recomandam ca mai intai sa vezi ofertele magazinului online mobilaideal.ro.

Înălțimea scaunului

Pentru ca tu să ai acel confort dorit, și să stai cu tălpile bine sprijinite pe podea și genunchii la un unghi drept, atunci scaunul tău de birou trebuie să permita ajustarea pe înălțime a șezutului.

Toate manetele si butoanele care pot face posibila ajustarea inaltimii vor trebui asezate sub sezut, astfel incat sa nu interfereze cu membrele tale.

Brațele scaunului

Niciun scaun de birou nu este unul bun dacă nu este prevăzut cu brațe laterale. Nu doar că în acest fel ai posibilitatea să îți relaxezi brațele, dar și umerii tăi nu vor simți niciun fel de presiune. De asemenea, brațele unui scaun de birou bun sunt esențiale, în special pentru cei care lucrează mult la calculator.

Forma spătarului

Cele mai multe neplăceri pe care le poți avea din cauza unui scaun de birou nepotrivit sunt durerile de spate, cauzate de un spătar care nu sprijină corect curbura naturală a coloanei vertebrale. Pentru o poziție corectă, spătarul trebuie să sprijine partea lombară și să fie atât de mare încât să permita relaxarea atat a zonei gâtului, cat și cea a umerilor.

Șezutul

Gândește-te bine câte ore petreci zilnic pe acel scaun, așa că înțelegi de ce este nevoie de unul foarte confortabil.

Sustinerea oferita pentru partea superiora a picioarelor este deosebit de importanta, de aceea sezutul trebuie sa fie extrem de moale, dar si sa aiba acea forma anatomica necesara astfel incat sa nu induca senzatia de picioare grele.

Din fericire, modelele ergonomice îți oferă acest avantaj, așa că nu mai aștepta și găsește-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Tetiera

Dacă petreci mult timp lucrând la calculator, vorbind mult la telefonul mobil, atunci ai nevoie de un scaun de birou prevăzut cu o tetieră care îți permite să ai un bun sprijin al capului.  Chiar daca acel scaun directorial va aduce putin a scaun auto, nu-ti face griji, deoarece pana la urma utilitatea primeaza in fata aspectului.

Stil, culoare și tapițerie

Chiar dacă atunci când alegi un scaun de birou ergonomic, altele sunt criteriile principale după care te ghidezi, nu trebuie să renunți și la celelalte, cum ar fi stilul, culoarea și tapițeria acestuia. Cele mai întâlnite sunt cele din piele, piele ecologică, plasa mesh sau stofă. De asemenea, există posibilitatea să alegi dintr-o gama foarte larga de optiuni oferite atat de catre producatori cat si de catre comercianti.

Prețul. Contează sau nu?

Evident că atunci când facem o achiziție, majoritatea dintre noi ținem cont și de acest aspect. Dorim un produs ieftin, dar în același timp care să ne ofere confortul dorit.

Așadar, nu vei fi nevoit să scoți mulți bani din buzunar, dar beneficiile pe care le ai cu un scaun potrivit de birou sunt imense, și fac să merite fiecare leu cheltuit.

In orice caz, iti recomandam sa verifici toate ofertele magazinelor inainte de a face o achizitie, pentru ca in acest mod te poti asigura ca vei obtine maximul de beneficii.

Analizează bine caracteristicile

Pentru a găsi cel potrivit scaun de birou, poti sa analizezi foarte atent atributele din descrierea ofertelor magazinelor online, in raport cu dimensiunule tale corporale. Gândește-te că este vorba despre un produs care va fi folosit ani de zile, așa că nu îți dorești ceva slab calitativ sau incomod.

De asemenea, dacă nu ai timpul fizic necesar pentru a colinda magazinele fizice, poți să vizitezi site-uri de profil și să comanzi de acolo. Citește cu atenție descrierea produsului și vezi dacă găsești și ceva review-uri pentru el. Îți vei putea face o prima bună impresie, și așa vei ști că ai ales un produs care să ți se potrivească.

Fiecare model este diferit

Atenție însă! Specialiștii sunt de părere că trebuie să știi un amănunt: nu neapărat un scaun ergonomic ți se potrivește.

Scaunele sunt diferite, așa că este normal să alegi în funcție de preferințele tale, și de modul în care te simți în el. De aceea se recomandă să îți aloci timpul necesar pentru o alegere pe deplin conștientă.

Nu te grăbi, uneori este nevoie de mult timp, răbdare, și chiar și mai mulți bani, pentru a fi sigur că ai găsit scaunul de birou care să ți se potrivească perfect. Dacă simți că nu te descurci și ești puțin copleșit de situație, nu ezita să ceri unele recomandări și de la personalul de specialitate. Vei primi, cu siguranță, unele îndrumări care îți vor fi de un real ajutor!