Cum arată un control și când să te programezi pentru o vizită la ginecolog?

Vizitele ginecologice regulate ar trebui să fie un eveniment obligatoriu în viața fiecărei femei. În mod ideal, un control de rutină ar trebui să se facă o dată pe an. Prima vizită la ginecolog ar trebui să aibă loc în decurs de un an de la începutul actului sexual (în cazul virginelor cu vârsta de 25 de ani).

Momentul optim pentru o vizită anuală la un cabinet obstetrica ginecologie este între a 3-a și a 5-a zi după terminarea menstruației. Examinarea ginecologică este apoi mai ușoară – nu există sângerări și, datorită stratului subțire al mucoasei uterine, în acest stadiu al ciclului este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a evalua organul de reproducere în examinarea cu ultrasunete (USG), este, de asemenea, posibil să ia o citologie și să examineze sânii.

Pe lângă vizitele de rutină la ginecolog, o femeie ar trebui să viziteze clinica ori de câte ori:

Cum arată o vizită la ginecolog?

În primul rând, medicul discută cu pacienta, întrebând despre regularitatea și durata ciclurilor menstruale, durata menstruației, orice simptome perturbatoare, boli cronice sau alte afecțiuni în familie, sarcini și nașteri anterioare, avorturi spontane, operații , alergii, precum și atunci când au fost efectuate teste de diagnostic recente, cum ar fi un frotiu Papanicolau.

În etapa următoare, ginecologul cere pacientei să se pregătească pentru un examen ginecologic, care are loc într-o poziție înclinată pe un scaun ginecologic special conceput.

Examenul ginecologic constă în examinarea organelor genitale externe, apoi introducerea unui specul în vagin, care permite evaluarea colului uterin și a pereților vaginali și colectarea citologiei. Apoi medicul efectuează o examinare cu două mâini, introducând una sau două degete în vagin, ajungând la colul uterin cu cealaltă mână, apăsând abdomenul inferior cu cealaltă mână. Acest test permite să evalueze locația, dimensiunea uterului și prezența oricăror tumori anormale în organul de reproducere. Examinarea sânilor într-un cabinet ginecologic poate fi un element suplimentar al evaluării sănătății unei femei. De obicei, acestea se efectuează după finalizarea examinării organului de reproducere.

La sfârșitul vizitei, ginecologul rezumă informațiile obținute în urma discuțiilor și examinării, explică îndoielile și oferă recomandări și prescripții.