Cum cereți mărire de salariu

A cere o marire este una dintre cele mai incomode si intimidante conversatii pe care le poti purta. Majoritatii oamenilor nu le place sa vorbeasca despre bani pentru inceput, mai ales nu cu sefii lor!

Sa inveti cum sa ceri o marire de salariu net ar putea fi ultimul lucru pe care vrei sa il faci, dar daca te simti subplatit, citeste mai departe.

Trucul pentru a cere si a obtine o marire este totul despre momentul si pregatirea. Inainte de a intra in biroul managerului tau, cerand o lovitura, racoreste-te si citeste mai intai acest lucru, s-ar putea sa te razgandesti.

Momentul este totul

Momentul dvs. trebuie sa fie impecabil, nu exista nicio indoiala. Datele colectate de LinkedIn arata ca cel mai bun moment pentru a solicita o majorare este chiar inainte de inceputul lunilor ianuarie, iunie sau iulie, in perioada de sfarsit de an a companiei dvs., inainte de alocarea bugetelor. Momentul corect se refera, de asemenea, la alte variabile, cum ar fi atunci cand veniturile firmei sunt mari, obiectivele sunt indeplinite, iar performanta dvs. este demna de remarcat. Fii rezonabil.

Pregatiti-va sa faceti o copie de rezerva

Daca scanati acest articol in cautarea singurului sfat pe care nu il puteti face, acesta este: Fii pregatit. Pregatirea te deosebeste. Fiti gata sa va justificati valoarea in functie de valorile managerului dvs. Fii informat cu privire la salariul minim pe economie si marja cu care sunt rasplatiti ceilalti colegi care practica acelas job. Va trebui sa-ti arati meritul cu exemple din viata reala care subliniaza de ce conteaza ceea ce faci. Veti dori sa pictati imaginea ca dvs. si contributiile dvs. sunt esentiale. Asigurati-va ca va cunoasteti valoarea de piata si ca aveti o intelegere clara a valorii locului de munca pe piata muncii.

Fii clar cu privire la “de ce”

A fi clar asupra scopului si motivatiei tale te va indeparta de dezastru. Gandeste-te la asta: De ce vrei cu adevarat o marire de salariu? Este foarte usor sa te prinzi in ringul de comparatie. Aici intervine pregatirea ta. Vor rezolva mai multi bani problemele tale? Un salariu mai mare nu va face dintr-o data o treaba nesuferita grozava. O marire nu il va face pe managerul tau sa te aprecieze.

Alternativa

Nu trebuie sa cereti o marire. Nu trebuie sa castigi mai multi bani. Poate ca acesta este raspunsul nepopular, dar este o solutie realista, intrinseca. Transferati-va energia pentru a adauga valoare si pentru a face cea mai buna munca. Daca compania nu merge suficient de bine pentru a garanta cresteri salariale sau daca ati facut cercetarea si nu puteti justifica cererea, atunci decideti sa fiti multumit de ceea ce aveti sau incepeti cautarea unei noi oportunitati.

Discutiile salariale declanseaza sentimente profunde in interiorul tuturor cu privire la valoarea, calitatea vietii si succesul general. Nu lasati sa fie o comparatie coplesitoare. Schimbarea perspectivei catre o mentalitate de crestere in care va concentrati asupra invatarii si a contribuirii va va directiona experientele pozitive. Banii vor veni daca vei pune dragoste in munca ta.