Cum este privit un medic in Mare Britanie? La fel ca orice alt specialist, cum ar fi un instalator sau electrician

Cum este privit un medic in Mare Britanie? La fel ca orice alt specialist, cum ar fi un instalator sau electrician

Medicii romani sunt vazuti in Marea Britanie ca un instalator sau electrician. Un cadru medical plecat in regat spune ca un medic este privit in Marea Britanie la fel ca orice alt specialist, cum ar fi un instalator sau electrician, la care apelezi atunci cand ai probleme.

“Atunci cand exista o problema, medicul (in Marea Britanie) trebuie sa o rezolve tinand seama de protocoale. Pe de alta parte, sistemul ii ofera medicului tot ce are nevoie”, a declarat Tudor Toma,doctor la University Hospital Lewisham. 

Citeste si: STUDIU: PESTE UN SFERT dintre romanii care au fost la DOCTOR anul trecut au oferit ATENTII sau BANI

Medicul a mai spuns ca medicii plecati in strainatate s-ar intoarce in tara pentru a dezvolta proiecte interesante.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui workshop organizat de UMF Iasi pe tema “Consiliere profesionala in specializarile medicale pentru o cariera de succes”. Prezent la eveniment, Nicolae Ghetu, medic specialist chirurgie plastica, a vorbit despre revenirea sa in tara, dupa specializari in Franta, Japonia si Taiwan.

Stundentii participanti la activitate au vorbit despre avantajele muncii peste hotare, cum ar fi salariul mai mare si conditiile mai bune, iar printre dezavantaje au mentionat departarea de familie sau riscul de a fi marginalizat si chiar discriminat.