Cum explica ministrul TEODOROVICI misterioasa SITUATIE FINANCIARA expusa in Declaratia de avere

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a oferit, marti seara, cateva raspunsuri cu privire la anumite semne de intrebare care au aparut pornind de la declaratia sa de avere.

In declaratia de avere a ministrului Finantelor apare un credit de aproximativ 800.000 de euro.

Ca orice roman in 2007 a fost si din partea mea o astfel de actiune (un credit – n.red.). Am luat bani pentru a cumpara aceste imobile. Sunt unii care se intreaba cum am putut sa iau aceste imprumuturi. Nu cred ca vreo banca ar putea sa dea daca nu ar fi in ordine.

CITESTE SI: TEODOROVICI: CONTROALELE ANAF vor fi INTENSIFICATE. UPDATE

Au fost luni de zile in care nu s-au platit ratele si au fost extinse creditele. Au fost mai multe discutii. Am avut si un proces cu fosta sotie. Imobilul este inchiriat“, a declarat Eugen Teodorovici la B1 TV.

In imobilul despre care vorbeste ministrul functioneaza un restaurant al unei firme ce a apartinut o buna perioada si mamei lui Eugen Teodorovici.

Mama mea a iesit de anul trecut din aceasta firma. In octombrie. A fost doar pentru cateva luni de zile. Persoanele care au inchiriat sunt oameni care s-au intors dupa 20 de ani in Romania. Au venit cu firma respectiva si au inchiriat acel imobil de la mine si de la sotia mea.

Pentru cateva luni s-a facut o asociere intre mama si oamenii veniti din Spania. Mama nu mai este in forma de anul trecut. Iar acea firma care a inchiriat imobilul plateste suma respectiva pe luna. Suma se imparte intre mine si fosta mea sotie. Fiecare primim 2.500 de euro pe luna”, a punctat ministrul.

CITESTE SI: DOCUMENT CLUBBER-UL ORLANDO de la FINANTE, bugetar si sponsor generos al PNL si PSD 

Ministrul a adaugat ca rata creditului este in prezent de aproximativ 4.000 de euro pe luna iar suma este platita de el si fosta sa sotie.

Eugen Teodorovici a comentat si niste informatii aparute in presa potrivit carora firma din care a facut mama sa este acuzata ca a incasat venituri ilicite.

Am inteles ca se spune ca sunt venituri ilicite. Trebuie sa se inteleaga. Atata timp cat este o casa de marcat pe care Fiscul a avizat-o orice se intampla acolo este legal. Oricum este treaba firmei de acolo”, a punctat ministrul.

De asemenea, Ministrul Finantelor a mentionat ca salariul sau este de 5.300 de lei pe luna.