Cum explica specialistii TIPETELE SHARAPOVEI

Celebrele tipete ale MARIEI SHARAPOVA nu sunt folosite doar pentru intimidarea adversarelor. Jucatorii de tenis care tipa in timpul meciurilor lovesc mingea cu mai multa putere, arata un studiu.

Despre urletele pe care MARIA SHARAPOVA le scoate la fiecare lovitura a mingii se credea ca sunt o strategie de intimidare a adversarelor, dar cercetatorii americani au descoperit ca ele fac mai mult decat atat, potrivit ABC News.

Citeste si: CLASAMENT WTA: Simona HALEP se mentine pe locul 3

Jucatorii galagiosi din echipa de tenis a Universitatii din Nebraska au fost monitorizati de cercetatorii de la aceeasi institutie. Observatia specialistilor a fost ca jucatorii care tipa in timpul meciurilor lovesc mingea de tenis cu o viteza de 3,8% mai mare fata de ceilalti jucatori. Explicatia: cand aerul este expirat prin tipete, partea superioara a corpului devine mai stabila, astfel ca jucatorii pot transfera o putere mai mare catre brate.

Cercetatorii au incercat sa afle daca tipetele pot avea un efect negativ asupra jucatoarelor, printr-un eventual consum mai mare de oxigen, dar raspunsul a fost negativ. Sunetele scoase de SHARAPOVA in timpul meciurilor ating chiar si 105 decibeli, la fel de mult ca o drujba, potrivit oamenilor de stiinta.

Citeste si: SIMONA HALEP si ILIE NASTASE vor sustine un MECI DEMONSTRATIV

Serena Williams si Victoria Azarenka sunt alte jucatoare extrem de galagioase. Un alt studiu, publicat in 2010 de University of british Columbia, sustinea ca tipetele dezorienteaza adversarii pe terenul de tenis si le incetineste viteza de reactie.

Sursa foto: edition.cnn.com