Cum faci rapid curățenie în memoria telefonului Android – 3 variante simple

Trăim într-o lume mult prea dinamică pentru a ne crampona în detalii precum lipsa de spațiu a telefonului și totuși, se întâmplă de foarte multe ori să rămânem “fără memorie” și mai grav, fără soluții de moment, pentru a ieși din acest impas. Este frustrant să te vezi pus în situația de a șterge o poză (sau chiar mai multe) din galerie, pentru a face loc alteia. Ce faci într-o situație ca cea de față?

Ei bine, ai de la noi 3 răspunsuri la această întrebare, simplu de urmat și extrem de eficiente, pentru a găsi mereu loc în memoria telefonului tău de spațiu pentru încă o poză. Sau chiar mai multe, dacă optezi pentru achiziționarea unui card. Însă nu vrem să îți furăm din plăcerea de a citi un articol cu adevărat util, așa că îți dorim spor la citit. Iată 3 metode prin care poți face loc de spațiu în telefonul tău cu sistem de operare Android:

Varianta 1: Cumpără un card de memorie,
Varianta 2: Curățenie în Cache,
Varianta 3: Aplicații pentru optimizarea spațiului.

Varianta 1: Cumpără un card de memorie

Cumpără un card de memorie și setează apoi destinația pozelor pe care le faci către acest sistem suplimentar. Iată care este cel mai simplu mod prin care te poți asigura că telefonul tău pe Android nu te lasă la greu, atunci când vrei să mai faci câteva poze pe picior de plecare, în ultima zi de vacanță. Astfel, memoria telefonului tău va avea parte de o binemeritată gură de oxigen, iar problemele de genul “poza ce nu a ieșit chiar atât de bine, pentru a o șterge” vor fi de domeniul trecutului.

Chiar dacă au nevoie de memoria RAM pentru a rula, deci nu pot fi mutate cu totul pe acest card de memorie, poți totuși muta anumite informații ale aplicațiilor ce rulează în telefonul tău cu Android, deci cumpărarea unui spațiu de stocare suplimentar (16 sau 32 GB sunt suficienți) este o variantă cât se poate de inspirată.

Citește și: CUM ARATĂ CELE TREI NOI MODELE DE IPHONE XS, XR ȘI XS MAX! VIDEO

Varianta 2: Curățenie în Cache

Poate că ai mai auzit de această variantă de eliberare a spațiului disponibil, însă nu știi exact despre ce este vorba. Ei bine, zona “Cache” păstrează de foarte multe ori date total nefolositoare ce nu fac altceva decât să “mănânce” din memoria telefonului, într-un mod total inutil. Așa că tu poți șterge periodic folderul Cache, fără niciun fel de probleme.

Dacă prima variantă presupunea achiziționarea unui produs nou, pe care să îl instalezi în telefonul tău cu Android, golirea fișierului Cache reprezintă o măsură rapidă ți economică, pentru a face rost de extra-spațiu. Nu este totuși la fel de eficientă ca cea cu spațiul de memorie suplimentar, sub formă de card, pentru că se întoarce de fiecare dată ca un bumerang, lucru ce poate deveni destul de supărător.

Varianta 3: Aplicații pentru optimizarea spațiului

Vrei să faci rapid rost de spațiu pentru telefonul tău cu Android, însă prima variantă este poate prea costisitoare pentru moment, iar cea de-a doua variantă nu te ajută prea tare? Atunci deschide Google Play și descarcă cele mai potrivite aplicații pentru optimizarea spațiului din telefonul tău. Iată doar două dintre acestea:

Clean Master

Crește viteza dispozitivului cu Android prin ștergerea datelor inutile;

Dispune de o hartă extrem utilă, ce arată zonele “aglomerate” din telefon;

Are antivirus, ce oferă un plus de siguranță și se actualizează în permanență.

SD Maid

Aplicație cu buton de scanare, pentru a curățenie rapidă în folderele telefonului;

Curăță datele inutile (de tip Cache), precum și datele “fantomă” din device

Interfață intuitivă, ce permite un mod simplu de utilizare, dar extrem de eficient.

Sursa foto: go4it