Cum functioneaza prezervativul anti-viol. Vezi video

Inspirata de cuvintele unei paciente care tocmai trecuse prin drama unui viol, medicul Sonnet Ehlers din Africa de Sud a creat prezervativul anti-viol, care „musca” atacatorul de penis.

Cu 40 de ani in urma, doctor Sonnet Ehlers efectua cercetari medicale in tara sa natala, Africa de Sud. Avea doar 20 de ani si lucra la camera de urgente cand, intr-o noapte, usile au fost deschise de o femeie, mai mult moarta decat vie, scrie site-ul tv.bamargera.com. Aceasta fusese violata, iar cuvintele pe care i le-a spus lui Ehlers, care a tratat-o, i-au rasunat medicului ani intregi in amintire: „Mi-as fi dorit sa am dinti acolo jos”.  

CITESTE SI:Sfaturi pentru atingerea garantata a orgasmului 

Patru decenii mai tarziu, doctorul a creat prezervativul anti-viol, din dorinta de a combate o problema critice in Africa de Sud. Inventia se numeste Rape-aXe si este un prezervativ feminin care contine, pe interior, o serie de zimti foarte ascutiti care „musca” orice penetreaza vaginul femeii. Acesta a fost conceput astfel incat sa nu lase sangele atacatorului sa ajunga in zona intima a victimei, pentru a evita transmiterea bolilor grave, precum HIV, a virusului HPV sau a altor boli cu transmitere sexuala.   

Doctorul a facut tot ce i-a stat in putinta sa promoveze si sa produca in cantitati mari inventia, ajungand chiar sa isi vanda casa si masina pentru a sponsoriza cele necesare popularizarii si productiei prezervativului anti-viol. In planurile ei intra chiar si distribuirea gratuita a 30.000 de produse in timpul Cupei Africane.   

CITESTE SI: Ce regreta femeile si barbatii cand vine vorba de sex

Criticii spun insa ca inventia doctorului Ehlers nu va face nicio schimbare, fiind doar un factor usor inspaimantator, in Africa, tara in care s-a dezvoltat o cultura a violului. Studiile arata ca 28% din barbati au recunoscut ca au violat o femeie in trecut. In plus, criticii mai sustin ca efectele psihologice ale atacului nu vor fi diminuate de acest prezervativ. 

 

Sursa: adevarul