Cum il punea la colt ADRIAN DUICU pe VALERIU ZGONEA. STENOGRAME

ADRIAN DUICU, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, avea intelegeri si cu seful Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, potrivit interceptarilor din dosarul de CORUPTIE. Astfel, DUICU il ruga pe al treilea om in stat, in luna februarie a anului trecut, sa nu intervina in schimbarea unui sef de vama, pe care seful CJ Mehedinti nu il mai voia in functie, informeaza GAZETA de SUD.

Din convorbire reiese influenta pe care Adrian Duicu o are asupra liderilor de la varful PSD, in contextul in care ZGONEA i se adreseaza acestuia cu “Da, sefu’? Da, sefu’ de la Mehedinti”, iar presedintele suspendat al CJ Mehedinti ii spune scurt “Lasa gargara!”.

CITESTE SI: ADRIAN DUICU, adus la DNA cu duba

VALERIU ZGONEA l-a sunat pe ADRIAN DUICU pe data de 20 februarie 2013, cei doi discutand despre seful de vama din Mehedinti, Titu Netoiu. Surse citate de GAZETA de SUD sustin ca ADRIAN DUICU a incercat sa il schimbe din functia de sef al Vamii “Portile de Fier I” pe Titu Netoiu, insa cel dintai suspecta ca acesta ar putea fi protejat de VALERIU ZGONEA.

DUICU a reusit sa il mute pe Netoiu de la Portile de Fier I la Portile de Fier II, insa dupa o luna, seful de vama a revenit pe postul initial. Unele surse locale spun ca interventia lui DUICU a fost doar o modalitate pentru a-si arata influenta pe care o are al varful PSD.

CITESTE SI: ADRIAN DUICU ramane in AREST preventiv

Adrian Duicu: Domn’ presedinte, sa traiesti.
Valeriu Zgonea: Da, sefu’? Da, sefu’ de la Mehedinti?
Duicu: Lasa gargara!
Zgonea: Ia zi, sefu’!
Duicu: Ce faci?
Zgonea: Uite, bine. Am fost la o intalnire, ma duc la o alta intalnire.
Duicu: Si eu ma duc la partid, ajung la partid ca am sedinta aicea. Auzi? Ce te rog. Sper ca nu te bagi in treaba cu Titu, cu Netoiu. Ca ma tot bazaie ca nu stiu ce vorbeste cu tine pe-aicea.
Zgonea: Cine?
Duicu: Titu Netoiu.
Zgonea: Cine-i Titu asta, ma?
Duicu: Cu Taverna, ma.
Zgonea: Lasa-ma, ma, in pace! Am vorbit ceva cu tine! Ai innebunit la cap?
Duicu: Bine.
Zgonea: Ma bag eu in ciorba ta?! M-am bagat eu vreodata?
Duicu: Nu. Nu. Nu.
Zgonea: Tu nu esti serios cu mine, in relatia cu mine.
Duicu: Nu-i adevarat. E! P…!
Zgonea: Eu sunt serios cu tine.
Duicu: Nu-i adevarat. Nu. Nu-i adevarat.
Zgonea: Tu esti…Eu cand ti-am promis ca nu ma bag si m-ai rugat, nu ma bag!… Nu m-ai rugat tu sa nu ma bag?
Duicu: Da.
Zgonea: E! Si-atunci? Pa.

ADRIAN DUICU se afla in AREST PREVENTIV, potrivit unei decizii din 30 iunie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), el fiind cercetat de DNA  pentru mai multe infractiuni, printre care TRAFIC de INFLUENTA. Procurorii sustin ca presedintele suspendat al CJ Mehedinti ar fi comis o astfel de infractiune chiar din biroul premierului VICTOR PONTA de la Guvern, insa prim-ministrul a negat orice implicare.

Sursa foto: gds.ro