Cum încearcă Google să revină pe telefoanele Huawei

Huawei va anunța, în luna martie, o serie nouă de telefoane fără servicii Google. Compania americană crede că are însă șanse să revină pe telefoanele acestea. Singura soluție nu depinde însă de companie.

Sameer Samat, vicepreședinte Google responsabil de Android și Play Store, susține că firma a aplicat pentru aprobare din partea guvernului american de-a relua parteneriatul cu Huawei. În prezent, Mate 30 Pro de la acest producător folosește AppGallery și serviciile sale proprii ca să suplinească lipsa Play Store.

Vestea a venit într-un moment în care Huawei pregătește lansarea noilor telefoane, dar și dezvoltarea AppGallery. Compania susține că magazinul său cu aplicații are aproape 400.000 de utilizatori activi lunar la nivel mondial (datele despre China sunt incerte). Cifra o pune pe locul trei. Totuși, nu are nici concurență reală. Galaxy Store de la Samsung sau Appstore de la Amazon nu au încercat cu adevărat să concureze cu Play Store.

Cum poate Google să reia legătura cu Huawei

În prezent, companiile americane care vor să lucreze cu Huawei trebuie să depună o cerere specială. Abia când primesc aprobare de la autorități pot avea relații economice. Microsoft a făcut asta deja și colaborează cu Huawei. Google, în prezent, așteaptă.

Citește și: CUM ARATĂ ȘI CÂT COSTĂ NOUL TELEFON PLIABIL DE LA HUAWEI! VIDEO

Înainte de vestea despre Google, Huawei a susținut că va încerca să dezvolte AppGallery și Huawei Mobile Services și dacă revine la relații mai bune cu americanii. Până când magazinul va fi cu adevărat ofertant – cu servicii de streaming, mesagerie și social media preferate de europeni – va mai dura însă un an sau doi.

În prezent, sunt câteva moduri prin care poți instala aplicațiile Google pe telefoanele Huawei care nu le au. Compania a avertizat însă că te expui mai multor riscuri. Cel mai sigur ar fi să folosești AppGallery și, eventual Amazon Appstore. Sau sursa oficială pentru fiecare aplicație, chiar dacă nu vei avea prea curând YouTube sau Google Maps.

Sursa text: playtech.ro