Cum influențează căutările pe Google modificarea prețului monedei Bitcoin

Un consultant de politică al băncii centrale din Olanda a susținut că modificările de preț ale Bitcoin coincid cu căutările Google pentru crypto monede, informează CNBC.

Într-un interviu acordat sursei citate, Joost van der Burgt( De Nederlandsche Bank), a declarat că tendința a devenit mai clară în luna decembrie a anului trecut, odată cu apariția pe piață a primelor contracte Bitcoin. “De fiecare dată când a fost vorba despre știri, fie pozitive, fie negative, prețul a crescut în consecință”, a spus el.

Eșecul lui Bitcoin în lupta de a compensa pierderile care au început în ultimele săptămâni din 2017 a provocat diferite teorii cu privire la perspectivele sale viitoare din cercurile financiare tradiționale. Revenind la tema “bubble-ului” Bitcoin, economiștii Nouriel Roubini și Robert Shiller au făcut declarații repetate pe parcursul acestui an că cea mai mare și importantă crypto monedă nu poate susține prețuri mai mari pe termen lung.

Citește și:  COINBASE LANSEAZĂ PLUGINUL CRYPTO PENTRU PLATFORMA DE COMERȚ ELECTRONIC

Van der Burgt a sugerat de asemenea că explozia acestui “balon” ar putea să nu se fi produs încă definitiv. “Luați în calcul faptul că, din cauza introducerii unor contracte futures, care ar fi putut deflaționa balonul înainte să ajungă la un nivel în care s-ar putea sparge complet”, a adăugat el.

Van der Burgt nu a luat nicio poziție anti-Bitcoin. Într-un raport din aprilie pentru Băncii Federale a Rezervelor din San Francisco, în care a discutat despre balonul Bitcoin utilizând indicele instabilității financiare a lui Hyman Minsky, analistul nu a respins ideea că Bitcoin ar putea reprezenta o adevărată inovație. “Din nou, poate Bitcoin este diferit de ceea ce am văzut înainte și poate un deceniu de acum, capitalizarea sa de piață va fi ridicată, întrucât va atinge statutul unei noi monede mondiale”, a spus el în concluziile sale.