Cum influenteaza somnul apetitul sexual la femei

Mai mult somn poate echivala cu mai mult sex! Cu fiecare ora de somn in plus dormita, sansele de a face sex cresc cu 14% la femei, se arata intr-un studiu recent publicat in “The Journal of Sexual Medicine”.

Sunt o multime de factori care influenteaza apetitul sexual al femeii, de la probleme medicale la tulburari emotionale si la alimentatie. Un factor foarte important a fost, insa, descoperit recent: cantitatea si calitatea somnului, dupa cum arata o cercetare publicata in “The Journal of Sexual Medicine”.

CITESTE SI: Jocuri erotice: invata cum sa domini si sa te lasi dominata

Problemele de somn sunt o cauza importanta care diminueaza apetitul sexual si care poate duce chiar la disfunctii sexuale in cazul femeilor.

Oamenii de stiinta care au realizat studiul au descoperit ca fiecare ora de somn in plus dormita pe noapte creste probabilitatea de a face sex, asadar si apetitul sexual, cu 14%, un somn bun avand efecte benefice asupra capacitatii de excitare sexuala in cazul femeilor.

Principala concluzie a cercetarii este ca somnul odihnitor, sustinut pe termen lung, are un impact major asupra vietii sexuale. Nivelul de excitare, raspunsul fizic al organelor genitale in momentul actului sexual sunt influentate direct de cate ore de somn se bucura femeia pe noapte. Cu cat doarme mai bine si mai mult, cu atat apetitul sexual si performantele ei sexuale cresc.

CITESTE SI: Cum devii irezistibila. 7 secrete care te fac dorita de toti barbatii!

Desi studiul recent publicat in “The Journal of Sexual Medicine” a vizat doar femeile, aceasta constatare este valabila si in cazul barbatilor. In 2013, in publicatia de specialitate “Sleep” au aparut concluziile unei alte cercetari care aratau ca o singura noapte pierduta de somn influenteaza negativ perceptia barbatului asupra interesului sexual al femeii. Practic, un somn suficient ca numar de ore si odihnitor aduce beneficii semnificative asupra apetitului sexual si asupra performantelor sexuale atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

 Sursa: lyla