Cum l-a impresionat KLAUS IOHANNIS pe MARTIN SCHULZ, presedintele PARLAMENTULUI EUROPEAN

Presedintele Parlamentului European, MARTIN SCHULZ, a facut joi cateva declaratii, dupa intalnirea de o ora pe care a avut-o la Bruxelles cu presedintele KLAUS IOHANNIS. Liderul de la Bruxelles a remarcat ca a avut in sfarsit “PRIVILEGIUL” de a discuta cu un SEF DE STAT IN LIMBA GERMANA pe tot parcursul discutiilor.

“Am avut deosebitul privilegiu de a discuta in sfarsit cu presedintele unui stat, o ora intreaga, in limba germana”, a afirmat Schulz, intr-o conferinta de presa comuna cu Iohannis, precizand ca vizita presedintelui Romaniei la Parlamentul European este o zi “fericita”.

Martin Schulz a spus ca a discutat cu presedintele Romaniei, in principal, despre tematica refugiatilor, unde a existat “un consens destul de evident”, transmite Mediafax.

CITESTE SI: IOHANNIS: PRESEDINTELE PE A AFIRMAT CA LOCUL ROMANIEI ESTE IN SPATIUL SCHENGEN

Potrivit lui Schulz, CRIZA MIGRATIEI trebuie rezolvata in primul rand prin OBTINEREA PACII SI STABILITATII IN SIRIA.

Mai mult, cei doi oficiali au discutat despre ajutorul pe care Uniunea Europeana il poate acorda tarilor care gazduiesc imigranti in imediata vecinatate a zonelor de conflict, cum ar fi Turcia, Iordania si Liban.

Presedintele Klaus Iohannis se afla la Bruxelles, unde participa joi si vineri la Consiliul European de toamna, in care se discuta despre criza refugiatilor.

Sursa foto: romania-actualitati