Cum pot verifica valabilitatea unei polițe RCA

Procedura de verificare RCA este simpla si rapida, tot ce ai nevoie este sa completezi numarul de inmatriculare sau seria de sasiu pe AIDA si afli imediat daca asigurarea este valida.

In aceasta perioada, este mult mai sigur sa iti rezolvi careva intrebari fara ca sa iesi din casa. Este mai rational atat pentru noi cat si pentru ceilalti sa evitam contactul reastrans si sa ne ferim de anumite riscuri.

Astfel, soferii au posibilitatea de a verifica existenta politei obligatorii de raspundere civila auto (RCA) in regim online. In baza RCA-ului se pot obtine despagubiri in urma accidentelor de circulatie, fara sa fie nevoiti sa interactioneze direct cu reprezentantii autoritatilor.

Ce este RCA-ul?

RCA-ul reprezinta o asigurare auto obligatorie pentru fiecare proprietar de autovehicul menita sa despagubeasca persoanele prejudiciate in urma unui accident provocat de autoturismul pentru care s-a emis polita.

Lipsa asigurarii RCA poate duce la sanctiuni precum: retragerea placutelor de inmatriculare, retinerea certificatului de inmatriculare al autovehiculului sau/si amenzi cu sume cuprinse intre 1000 si 2000 lei.

Tototdata, prin aceasta metoda poate fi verificat si ITP-ul si rovinieta.

Poti sa te asiguri de  valabilitatea verificarii masinii introducand datele masinii tale – simplu si rapid! Procedura de verificare ITP este la fel de importanta. In caz contrar, risti sa primesti amenda, atat pentru conducerea cu ITP-ul expirat, cat si pentru conducerea in timpul suspendarii inmatricularii, care se face automat in cazul in care nu mai este in perioada de valabilitate.

Pentru a evita neplacerile, soferii au posibilitatea de a verifica online valabilitatea rovinietei achitate pe durate mai lungi. In mod obisnuit rovinieta poate fi incheiata pe 1 zi, 7 zile, 30 de zile sau 12 luni.

Metoda de verificare rovinieta online este la fel de simpla, fiind necesar doar sa introduci numarul de inmatriculare si/sau seria de sasiu.

Atunci cand trebuie sa iei niste decizii financiare, te poti folosi de uneltele propuse de compania de asigurari, cele mai utile fiind:

In conditiile in care multe institutii au limitat interactiunea cu publicul, e bine de stiut ca putem rezolva din fata calculatorului multe intrebari, inclusiv cele legate de automobilul propriu. Astfel, soferii si proprietarii de masini pot sa verifice, fara sa mai fie nevoiti sa se deplaseze la autoritati, situatia ce tine de RCA, ITP si alte plati legate de masina cum ar fi rovinieta.