Cum poți asorta fuste tradiționale pentru un look boem?

Stilul boem s-a nascut in secolul trecut si inca cucereste fashionistele prin lejeritatea si frumusetea pe care le ofera. Celalalt nume al sau, „bohemian chic”, sugereaza ca oamenii creativi au ales foarte des haine chic, dar respectând acest stil liber. Iar acest stil este inca popular printre artistii din intreaga lume.

Povestea stilului boem

Se crede ca stilul boem sau boho a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea – inceputul secolului al XX-lea in Franta. Boemia franceza, experimentand prin haine, a favorizat combinatii neobisnuite de culori si tesaturi care au contribuit la sublinierea viziunii particulare a lumii oamenilor creativi. In anii ‘60 ai secolului trecut, hippie a atras atentia asupra hainelor in stil boho, pe care acest stil le-a oferit cu o abundenta de tesaturi naturale, flori si motive vegetale. Acum „boho-chic” exista alaturi de alte tendinte populare in moda.

Unul dintre cele mai izbitoare elemente ale acestui stil il reprezinta fusta. Noi, romancele, suntem privilegiate pentru ca in portul traditional romanesc avem fuste traditionale deosebite ce se incadreaza perfect in stilul boem. Sa aruncam o privire la caracteristicile acestei piese vestimentare si la posibilitatea de a o combina cu alte lucruri.

Caracteristici

Fustele in stil boho combina diversitatea rochiilor tiganesti, a motivelor etnice sau traditionale si a elementelor creative. Principalele caracteristici ale „boho-chicului” sunt stralucirea si originalitatea sa. Cu o fusta traditionala in stil boho, cu siguranta vei iesi din multime si vei atrage atentia. Astfel de fuste pot combina mai multe culori si texturi simultan. Este recomandabil doar sa nu exagerezi cu o combinatie de imprimeuri, insertii si modele.

Cel mai adesea, aceste fuste se caracterizeaza prin lungimea maxima si straturi multiple. Fustele evazate care iti ascund silueta in spatele unui teanc de tesaturi multistrat sunt ideale pentru o plimbare prin oras sau o vacanta de vara undeva pe malul marii.

Fustele usoare si largi in stilul boho sunt perfecte pentru femeile de toate varstele si categoriile sociale. Pot fi purtate de adolescente, dar si de femei elegante, trecute de prima tinerete. Femeile de afaceri pot incerca sa poarte o astfel de fusta, cusuta doar din tesatura intunecata, fara modele pestrite. Astfel de fuste elegante, dar in unicul stil boem, pot fi gasite la iiana.ro.

Toate stilurile de fuste boho se potrivesc femeilor. Frumusetile zvelte si inalte pot acorda atentie fustelor asimetrice decorate cu modele florale sau vegetale. Femeile foarte slabe pot purta cu fuste cu volane voluminoase, care vor da credit feminitatii. Oportunitatea de a-si ascunde defectele este si pentru femeile plinute, care doresc o fusta ce sa le modeleze silueta.

Modele populare

Unul dintre cele mai confortabile stiluri de fuste in stil boho este o fusta-pantalon. Pantalonii largi din tesatura usoara, cum ar fi matasea sau sifonul, sunt drapati cu un alt strat de tesatura, creand o haina stratificata care se potriveste perfect stilului boem chic.

Fustele Boho petrecute sunt o combinatie de mai multe straturi dintr-unul sau mai multe tipuri de tesaturi. Fiecare nivel este suprapus pe celalalt, suspendat deasupra celui anterior. Segmentele pot fi de aceeasi lungime sau diferite, in functie de caracteristicile fustei.

Pentru femeile plinute, fustele de lungime maxima, cusute din tesaturi usoare care curg, arata grozav. Sub o astfel de fusta este posibila combinarea unor volane largi din dantela. Fustele pline in acest stil se pot face in nuante deschise, deoarece tesaturile usoare si aerisite compenseaza efectul pe care il creeaza aceasta nuanta.

Fustele scurte in acest stil sunt foarte rare. De regula, acestea sunt si fuste evazate, formate din mai multe straturi de tesatura. Aceasta optiune va atrage tinerele care nu vor sa-si ascunda picioarele lungi sub o fusta maxi. Lungimea midi nu este foarte populara. Dar cu elemente suplimentare selectate corespunzator si o astfel de fusta va straluci cu culori noi, facandu-ti aspectul unic.

Fusta maxi, in schimb, este exact ceea ce asociem cu cuvantul „boho” in primul rand. O fusta de aceasta lungime ofera o multime de oportunitati de a experimenta cu culori si texturi. In plus, aceasta lungime iti va oferi feminitate si va face ca imaginea ta sa fie romantica si autentica.

Pentru fustele in stil boho, cel mai adesea se folosesc tesaturi naturale usoare. Inul, matasea, denimul, bumbacul si sifonul fin sunt folosite in modele pentru sezonul estival. Pentru fustele de iarna in stil boho, se utilizeaza catifea, lana fina, jacquard sau velur. Incrustarile din materiale neobisnuite precum piele sau panza pot completa baza fustei.

Unu dintre cele mai populare materiale naturale folosite pentru a crea aceste fuste este inul. Fustele din in sunt usoare. Sunt destul de dense, dar in acelasi timp tesatura lasa sa treaca aerul, ceea ce inseamna ca, chiar si in caldura verii, te vei simti cat mai confortabil.

Versiunea de iarna a fustei in stil boho este cusuta, de obicei, din lana. Cu aceasta fusta poti merge chiar si pe vreme rece, pentru ca te incalzeste la fel ca blugii tai preferati. O alta optiune boho este o fusta din denim. De obicei, nu se utilizeaza o singura bucata de tesatura, ci o combinatie de bucati individuale de material care difera intre ele prin culoare si textura.

Fustele cu imprimeuri traditionale au, de asemenea, un aspect extraordinar. Modelele romanesti merita o atentie deosebita, care le va incanta pe iubitoarelor acestui stil cu diversitatea lor. Designerii nu au ocolit motivele florale preferate. Nu degeaba fustele in stil boho erau populare printre hippies. Fusta cu imprimeu floral arata elegant si romantic.

Fusta boho poate fi combinata cu tunici largi sau bluze. O combinatie de culori si modele diferite este binevenita. De asemenea, ca „top” poti folosi bluze si camasi. Poti purta o vesta sau un cardigan peste un top usor pentru a crea un aspect complex, cu mai multe straturi.

Este important sa alegi pantofii potriviti pentru un look in stil boho. Pot fi sandale in stil grecesc, decorate cu pietre stralucitoare, insertii de tesaturi si chiar broderii. Fustele traditionale si cele in stil boem sunt o optiune pentru personalitatile stralucitoare si extraordinare carora nu le este teama sa ii surprinda pe ceilalti cu tinuta neobisnuita.