Cum poti face BANI pe seama celor care se tem de virusul EBOLA

Temerile cu privire la raspandirea virusului Ebola in Statele Unite au crescut vanzarile la diverse produse, de la dezinfectanti si costume de protectie, pana la jucarii sau costume de Halloween, relateaza Time, in editia electronica.

Antiseptice si dezinfectante

Temerile cu privire la raspandirea virusului Ebola in Statele Unite si alte tari au determinat o crestere a vanzarilor la produse dezinfectante si antispetice. In plus, calatorii afirma ca dezinfectantul pentru maini si alte produse antibacteriale sunt mult mai dese in aeroporturi, desi acest lucru poate fi determinat de faptul ca a inceput sezonul gripal.

Costume de protectie

Dupa raspandirea informatiei ca o persoana din Statele Unite este tratata de Ebola, vanzarile la masti chirurgicale, manusi si costume de protectie fabricate de o firma din zona Chicago au crescut vertiginos. Numarul apelurilor telefonice adresate companiei s-au multiplicat, iar vanzarile de masti chirurgicale au crescut cu 40 la suta. Vanzarile de kituri de protectie au crescut de asemenea, in timp ce unii investitori vad o oportunitate in aceasta situatie.

Masti de protectie hip-hop

Rapperul Cam’ron vinde masti de polipropilena imprimate cu imaginea sa la pretul de 19,99 de dolari. Stocurile sunt insa epuizate, iar mastile sunt disponibile doar prin comanda, cu livrare cel mai devreme la inceputul lui noiembrie.

CITESTE SI: EPIDEMIE EBOLA: Numarul oamenilor infectati ar putea ajunge la 20.000 in noiembrie

Costume de Halloween

Gratie circulatiei rapide a informatiei, aproape orice a fost subiect de stiri in octombrie va aparea intr-o forma sa alta in costumele de Halloween, chiar daca este vorba despre un subiect extrem de important, precum Ebola. Astfel, nu ar trebui sa fie o surpriza ca cele mai in voga costume sunt cele legate de aceasta epidemie.

Jucarii Ebola

O companie din Connecticut, Giant Microbes, vinde jucarii din plus cu cele mai cunoscute virusuri in scopuri educationale. Aceasta a realizat si jucarii care infatiseaza virusul Ebola, iar vanzarile au explodat dupa ce epidemia a devenit subiect de stiri.

Escrocherii in numele unor organizatii umanitare

In ultimele zile au aparut si o serie de “escrocherii legate de Ebola si colectori de fonduri dubiosi”, care nu ofera niciun fel de ajutor victimelor epidemiei, precum si solicitari telefinice care nu au nicio legatura cu vreo organizatie umanitara reala.

Vitamina C

Uleiurile esentiale si remediile din plante se numara printre “tratamentele” netestate care au fost sugerate ca strategii de lupta impotriva Ebola, insa cea care a avut cel mai mare succes a fost Vitamina C. Un om de afaceri oportunist din New York a vandut pana la 14.000 de cutii pe zi in ultima perioada dintr-un supliment alimentar care contine 554 la suta din doza zilnica recomandata de Vitamina C, sub numele de Ebola-C.

CITESTE SI: EBOLA: Tot ceea ce trebuie sa stii despre VIRUSUL care face RAVAGII in vestul AFRICII 

Domeniul Ebola.com

In 2008, un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz a cumparat domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari. In prezent, el este dispus sa il vanda in schimbul a 150.000 de dolari.

Sursa foto: washington post