Cum primesc Lumina de Paște în noaptea de Înviere. Ce trebuie să știe toți credincioșii

După o ședință fulger cu președintele Iohannis și premierul Orban, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că acordul dintre MAI și Biserica Ortodxă Română referitor la slujba de Înviere s-a schimbat.

Marcel Vela a precizat cum pot primi enoriașii Sfânta Lumină în noaptea de Înviere din acest an, în contextul stării de urgență impusă din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul a precizat că toate slujbele religioase, fără excepție, se vor oficia fără participarea credincioșilor în incinta sau curtea lăcașurilor de cult și cu respectarea îndrumărilor BOR.

Astfel, ”Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00”, a mai precizat Marcel Vela. Marcel Vela a mai comunicat că enoriașii vor primi Sfânta Lumină din pragul casei sau ferestre fără a ieşi din casă. În zona locuinţelor familiale acestea vor fi primite de un reprezentant care va purta mască şi mănuşi.

În spitale, cadrele MAI vor distribui Sfânta Lumină precum şi centrelor medicale şi de carantină. Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Sfintei Lumini.

Sursa foto: realitatea