Cum putem ajuta organismul să lupte cu stresul Suplimente antistres

Un nivel anumit de stres este normal si chiar sanatos. Acesta serveste ca o alerta la un posibil pericol, instiintind „raspunsul de lupta sau fuga”. Cu toate acestea, prea mult stres poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar si poate provoca simptome fizice, cum ar fi cresterea in greutate, acnee, somn agitat si hipertensiune arteriala.

Astfel, niste suplimente antistres ar putea ajuta in acest caz.

Hormonii de stres includ cortizolul si adrenalina, care pot incetini digestia, pot creste glicemia si pot suprima functia imuna si reproductiva. Cu alte cuvinte, sistemul nostru imunitar nu poate lupta la fel de bine daca o boala sau o infectie intra in organism dupa un stres prelungit. Pur si simplu spus, starea de stres crescut provoaca daune la nivel celular.

Cand simti ca imunitatea ta este la pamant si te imbolnavesti des, ai putea sa iti ajuti organismul cu suplimente pentru imunitate, care sunt atat de benefice, mai ales in perioada rece a anului!

Suplimentele sunt importante pentru multe aspecte ale sanatatii, inclusiv sanatatea mentala si emotionala. Nutrientii specifici numiti antioxidanti, cum ar fi vitamina A, C, E, zinc si seleniul, pot ajuta la combaterea daunelor celulare.

Totodata, cea mai buna abordare pentru gestionarea stresului este mentinerea unui stil de viata sanatos care sa sustina o sanatate optima.

Vitaminele si mineralele pot servi drept complemente bune pentru strategii de gestionare a stresului emotional, cum ar fi exercitiile fizice, relaxarea musculara progresiva, somnul prost, dar nu sunt un substitut.

Prin consumul regulat de suplimente antistres vei reusi sa observi o crestere a nivelului de energie intr-o perioada destul de scurta si acest lucru ar putea ajuta la modul in care percepi factorii de stres emotional in general. Este important sa ne amintim, totusi, ca este nevoie de câteva luni pentru a acumula niveluri de nutrienti in organism care sa fie suficienti pentru a obtine rezultate vizibile si trainice. Totodata, este necesar sa ne curatim mintea de tot ce este negativ si sa incercam sa meditam macar cateva minute pe zi.

In ceea ce priveste combaterea stresului oxidativ cronic, suplimentele incep imediat sa ofere in tacere multe beneficii pentru sanatatea ta. Aceste beneficii sporesc vigoarea pe termen lung in moduri pe care le poti simti si chiar si atunci cand nu te astepti.

Astfel, daca simti ca organismul tau are nevoie de ajutor, nu ezita sa o faci in cel mai natural mod posibil, si anume prin consumul de suplimente alimentare antistres.