Cum s-au schimbat preferintele BARBATILOR in materie de FEMEI de-a lungul anilor! Calitatile DOAMNELOR in ANII ’30

Femeilor si barbatilor din ziua de astazi le este mai usor sa afle ce-si doresc unii de la altii, gratie aplicatiilor de dating si informatiilor care circula peste tot pe internet. Totusi, in trecut, cand tehnologia era ceva de domeniul stiintifico-fantascului, barbatii aveau alte preferinte cand venea vorba despre alegerea partenerei de viata fata de cele existente in ziua de astazi.

Cercetatorii au aruncat o privire in trecut si au identificat lucrurile pe care le cautau barbatii la partenera lor de viata in urma cu aproape 80 de ani, scrie Gandul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in 1939 barbatii considerau esentiale alte lucruri fata de cele care sunt considerate atractive in ziua de astazi.

Spre exemplu, la nivelul anului 2008, atractia sexuala si iubirea erau primele doua caracteristici esentiale pe care barbatii le cautau la partenera lor. In top 10 intrau aspectul fizic, educatia, inteligenta si sociabilitatea. In 1939, aceste lucruri erau foarte putin importante.

In urma cu aproape 80 de ani, cea mai importanta calitate a unei femei in ochii unui barbat era aceea ca ea sa fie o persoana demna de incredere, calitate urmata de stabilitatea emotionala si maturitate. Aceste caracteristici si-au pierdut din popularitate in prezent. Daca in 1939 virginitatea era a 10-a cea mai importanta calitate a unei femei, acest aspect cazuse, in 2008, pe locul al 18-lea.

De asemenea, odata cu trecerea anilor, sanatatea partenerei a devenit un aspect deosebit de important in viziunea barbatilor. Si inteligenta, educatia si caracterul deschis si placut au castigat teren. Barbatii nu au mai acordat atat de multa atentie originii femeilor din viata lor, astfel ca nu mai este necesar ca ele sa fi beneficiat de aceeasi educatie ca si ei sau sa aiba aceleasi orientari religioase.

Totodata, o crestere semnificativa in importanta se simte si in ceea ce priveste aspectul fizic.  Deloc surprinzator, calitatile de bucatar si acelea de pricepere la ingrijirea casei au pierdut teren in zilele noastre fata de situatia din secolul trecut, in mare parte si datorita miscarii feministe.

Sursa text: gandul.info