Cum să alegi dimensiunea perfectă pentru casa ta privată de la Uberhause

Puțini conștientizează că procesul de proiectare a unei case începe mult înainte de contactarea unei firme de arhitectură. După achiziționarea terenului, constructorii se confruntă cu responsabilitatea crucială de a stabili cerințele esențiale ale casei, funcționalitatea acesteia și de a-și articula dorințele în contextul bugetului disponibil. Aceasta reprezintă aspectul fundamental al proiectării – identificarea nevoilor profunde și abordarea lor cu încredere în colaborare cu arhitectul. În acest stadiu, vei găsi, de asemenea, răspunsul la întrebarea referitoare la dimensiunea optimă a casei.

Ce factori ar trebui luați în considerare atunci când alegi suprafața unei case?

Metrii pătrați nu este cea mai importantă caracteristică care determină dacă o casă este mare sau mică pentru tine. Pentru o casă cu adevărat confortabilă, Uberhause te îndeamnă să iei în considerare următorii factori:

1. Dimensiunea terenului disponibil

Pentru a decide în cele din urmă suprafața casei și pentru a înțelege ce dimensiuni ale casei sunt necesare, inclusiv dimensiunea camerelor, ai nevoie de planul de urbanism al terenului. Planul de urbanism al terenului este prima și principala cheie pentru o alegere fără erori a designului casei, a planurilor camerelor, a dimensiunilor sale admise, a numărului de etaje și, în consecință, a suprafeței casei mult dorite.

Planul ne arată distanțele minime admise între casă și copaci, linii de utilități, alte clădiri și garduri. Planul trebuie respectat pentru a-ți asigura siguranța ta și a vecinilor tăi. În acest sens te ajută un proiectant case București;

2.     Numărul de etaje

Atunci când se alege numărul de etaje al unei case, se ia în considerare și dimensiunea parcelei. Casele cu un singur etaj proiectate și construite de uberhause sunt populare și mulți optează pentru acest tip de locuințe private, dar acestea necesită un teren mare. Pentru un teren mic, o casă cu două etaje sau mansardă este cea mai bună opțiune. Dintre avantajele caselor cu două nivele – al doilea etaj poate juca rolul unei zone private;

3.     Numărul de locuitori

În faza de planificare, este esențial să stabilești cine va locui permanent în casă, deoarece acest aspect influențează dimensiunea, aspectul și, în consecință, costul viitoarei construcții.

Ia în considerare sexul, vârsta și numărul de generații în spațiul casei. Sunt planificați mai mulți copii? Va avea fiecare copil propria cameră? Va fi o bonă care va locui cu voi? Bunici? Aveți deseori oaspeți peste noapte? Lucrezi de acasă? Ai nevoie de o cameră separată pentru hobby-uri – un atelier, o cameră pentru depozitarea vinului etc.? Răspunsurile la astfel de întrebări creează un fel de cupolă de nevoi, o așa-numită listă de dorințe, pe care este ușor să te bazezi la selecția proiectului de la uber hause;

4.     Buget

Prețul unei case este strâns legat de metrii pătrați. Bugetul reprezintă fundamentul procesului de construcție, având un impact nu doar asupra suprafeței disponibile a casei, ci și asupra materialelor și tehnologiilor utilizate.

Astfel, întrebarea “câte etaje și ce dimensiune trebuie să aibă casa” este un lucru individual. Pentru o familie de două persoane, o casă de 150 m2 va fi mică, iar pentru o altă familie de 4 persoane este suficientă o casă de până la 100 m2. Atunci când alegi suprafața unei case, trebuie să iei în considerare nevoile familiei tale, bugetul disponibil, localizarea și planurile de viitor. Decizia îți aparține!