Cum să alegi dimensiunea potrivită de biciclete electrice – 3 aspecte importante

Atunci cand cineva cumpara pentru prima data o bicicleta electrica, alegerea marimii bicicletei nu este evidenta. Sunt multi factori de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi dimensiunea unei biciclete electrice.

Ce este important atunci cand alegi dimensiunea unei biciclete Scott electrice?

Atunci cand alegi dimensiunea ideala a bicicletei electrice, trebuie sa iei in considerare inaltimea seii, dimensiunea cadrului, inaltimea ghidonului, precum si pozitia pedalelor. Experienta de mers si confortul sunt, de asemenea, factori cheie.

Marimea gresita o va face inconfortabila si iti va fi dificil sa te adaptezi. Ca sa nu mai zicem ca ai riscul sa cazi din cauza echilibrului slab. In cazuri extreme, poate provoca dureri de gat si spate in timpul si dupa calatorie.

De ce conteaza dimensiunea potrivita a bicicletei?

Bicicletele electrice vin cu propulsie electrica, ceea ce iti permite sa pedalezi pentru o perioada mai lunga de timp fara a pierde viteza si fara oboseala semnificativa. Acest lucru va face calatoria mult mai placuta, dar experienta nu va fi intotdeauna la fel de distractiva pe cat te astepti daca alegi o bicicleta electrica de dimensiunea gresita.

Daca crezi ca modelul de bicicleta pe care l-ai ales este perfect pentru tine, atunci ar fi bine sa fii atent la stilul tau de mers, marimea pasului, inaltimea. In conformitate cu toti ceilalti factori, tipul de bicicleta determina dimensiunea cadrului si inaltimea seii pe care le vei obtine cu bicicleta aleasa.

  1. Marimea ramei

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de gasirea bicicletei electrice de dimensiunea potrivita pentru tine. Acest lucru se datoreaza faptului ca cadrul instalat nu mai poate fi schimbat.

Exista mai multe moduri utile pe care le poti folosi pentru a masura dimensiunea corecta a cadrului.

  1. Reglarea seii

Acesta este, de asemenea, un alt aspect foarte important de luat in considerare pentru a alege dimensiunea potrivita a bicicletei electrice. O sa prea inalta sau prea joasa afecteaza confortul calatoriei.

Pentru a gasi dimensiunea corecta, pur si simplu aseaza-te pe sa si aseaza piciorul pe setul de pedale in cel mai jos punct de pivotare. In aceasta pozitie de sezut si pedalat, ar trebui sa ai o usoara indoire a genunchiului. Cu inaltimea ideala a seii, vei putea pedala cu mai multa putere, depunand mai putin efort pe genunchi.

  1. Inaltimea si dimensiunea seii

Ghidonul unei biciclete Cube electrice vine adesea intr-o varietate de configuratii si latimi. Asa ca, pentru a obtine marimea potrivita, asigura-te ca o alegi pe cea care se potriveste latimii umerilor.

Daca trebuie sa tii mainile mai largi pe volan pentru a respira mai usor, ghidonul ar trebui sa fie mai lat, iar pentru o plimbare mai aerodinamica, mai ingust.

In cele mai multe cazuri, oamenii cumpara pur si simplu o bicicleta electrica care le este recomandata de experti sau de proprietarii de magazine de biciclete. Totusi, nu trebuie intodeauna sa te increzi in parerea altora.

Marimea gresita a bicicletei poate face mai mult rau decat bine corpului tau. Aceste semne sunt principalul indicator al dimensiunii incorecte a bicicletei.