Cum să alegi rochia de mireasă în funcție de forma corpului tău?

Alegerea rochiei de mireasă ține cont de o multitudine de factori, iar forma corpului este unul dintre aspecte. Suntem diferite, iar acest lucru nu este neapărat un inconvenient, deoarece bazat pe acest aspect se creează și diversitatea modelelor. Află cum poți alege rochia potrivită formei corpului tău, pentru a te simți perfect în ziua nunții tale.

Corpul în formă de clepsidră

Această formă a trupului este una dintre cele mai frumoase, proporțiile fiind în general perfecte pentru rochiile de tip sirenă. O astfel de formă este caracterizată de o talie îngustă, de umeri ampli, de un decolteu frumos și de șolduri generoase.

Gama de rochii de mireasă de tip de sirenă emană eleganță, senzualitate și feminitate, însă prezintă acest inconvenient al faptului că nu pot fi purtate de către orcine. O astfel de rochie se potrivește foarte bine chiar și persoanelor cu formă de triunghi, însă este recomandat ca rochiile să fie probate înainte, pentru că în funcție de material și ținută, acestea pot fi rectificate local, în vederea perfecționării aspectului.

Corpul în formă de pară

Forma de pară este foarte feminină și zonele subliniate în cazul acestora sunt șoldurile și posteriorul. În general zona umerilor și a pieptului este mai mică decât cea a șoldurilor, astfel că este necesară restabilirea proporțiilor prin intermediul rochiei.

Pentru a pune cât mai bine în evidență proporțiile pentru acest tip de formă a corpului este recomandat să optezi pentru rochii de tip A- line sau pentru rochiile de tip prințesă, care echilibrează cel mai bine zona șoldurilor, acoperind-o cu ajutorul crinolinei și a formei rotunjite a rochiei.

Corpul în formă de măr

Pentru persoanele care au această formă a corpului cea mai dificilă zonă este cea a taliei. Rochiile care se potrivesc cel mai bine în acest context sunt rochiile cu talie înaltă, care pleacă din zona bustului sau rochiile cu centură din voal, poziționate tot sub bust.

Acest artificiu are menirea de a evidenția zona mai subțire a corpului, punând accentul pe decolteu și pe trăsăturile frumoase ale zonei superioare a corpului. Pentru zona decolteului se poate folosi dantela, sau pot fi folosite diferite ornamente textile care să adauge volum, astfel încât partea superioară a corpului să pară puțin mai mare decât zona taliei.

Există pentru această formă de corp și rochii de tip prințesă, acolo unde crinolina și straturile de voal din zona inferioară a rochiei crează volum, perfect pentru a scoate în evidență talia miresei.

Corpul în formă de căpșună

Această formă este caracterizată de o lățime mare a umerilor și de o îngustare la nivelul taliei și picioarelor. Forma mai este numită și triunghi inversat și pentru aceasta sunt necesare rochii care asigură volum în partea inferioară a corpului. Nu este recomandat să optezi pentru rochii mulate dacă forma corpului tău este de căpșună, indiferent dacă vorbim despre rochii de seară sau despre rochii de mireasă, pentru că aceasta va urma practic detaliile conformației corporale.

În prezent există o multitudine de modele de rochii de mireasă perfecte pentru orice tip de corp și pentru orice cerințe. Aruncă o privire pe ofertele saloanelor de rochii de mireasă, precum Salon Elite Mariage și alege rochia de mireasă potrivită pentru tine și pentru forma corpului tău.