Cum să cereți o creștere de salariu

Daca credeti ca ar trebui sa fiti platit mai mult pentru munca dvs. si doriti sa faceti ceva in acest sens, aveti doua optiuni: sa gasiti un loc de munca nou, mai bine platit sau sa solicitati o crestere a salariului brut.

Daca alegeti varianta a doua asigurati-va ca stiti cat sa cereti la marirea salariului. Pentru a fi pregatit faceti mai multe simulari cu aplicatia calculator salariu net.

  1. Alegeti momentul potrivit pentru a intreba

Nu este neobisnuit sa vrei o marire. De fapt, intr-un recent sondaj, doar 19% dintre oameni s-au simtit confortabili cu salariu brut pe care il iau la final de luna. Cu toate acestea, atunci cand cereti o marire, trebuie sa va alegeti cu atentie momentul. Puneti-va aceste intrebari in timp ce identificati momentul potrivit pentru a cere o marire:

  1. Obtineti tendinte salariale

In acest stadiu, s-ar putea sa va intrebati cat de mult trebuie sa solicitati. Fiecare loc de munca are o valoare de piata. Aceasta valoare este de obicei intr-un anumit interval. Pentru a afla gama de salarii pentru locul de munca, vizitati calculator-salariu.net. Veti putea vedea tendinta nationala de salarizare pentru functia dvs.

In fiecare pagina a tendintei salariale, veti vedea o cifra ce reprezinta salariul mediu pentru functia mentionata. Educatia, experienta si alti factori vor influenta modul in care rata salariala se compara cu cifra respectiva.

  1. Stabiliti o intalnire

Este ideal sa cereti o marire personala si in privat. Daca nu va aflati in aceeasi locatie ca managerul dvs., purtati conversatia printr-un apel video, daca este posibil.

Nu cereti o marire fara sa stabiliti mai intai o intalnire in calendar. Cel mai bun decor este o camera cu usa inchisa. Nu discutati acest lucru in spatiile comune la locul de munca, cum ar fi o bucatarie sau un hol. Daca il puteti evita, nu cereti o marire intr-un e-mail.

Daca aveti o revizuire a performantei, este posibil sa nu fie nevoie sa va invitati in mod expres managerul la o intalnire, deoarece acea revizuire poate fi deja in calendar. Daca nu solicitati o majorare in timpul unei revizuiri a performantei, va recomandam sa puneti intalnirea in calendar cu cel putin doua saptamani inainte.

  1. Pregateste ce sa spui

Inainte de intalnire, ar trebui sa pregatiti ceea ce veti spune pentru a obtine o marire. Exersati principalele intrebari si raspunsuri pentru a raspunde clar la eventualele intrebari.

  1. Fii pregatit pentru intrebari

Daca ati solicitat o crestere la un moment bun si ati dat dovezi ca meritati sa vi se plateasca mai mult, ar trebui sa va asteptati ca managerul dvs. sa analizeze cu atentie solicitarea.

Va puteti astepta ca acestia sa va puna intrebari ulterioare, cum ar fi intrebarea despre detaliile realizarilor dvs. recente sau cercetarea salariala pe care ati facut-o.