Cum să dezgheți carnea congelată. Cea mai bună metodă

După sărbătorile de iarnă, sigur v-a mai rămas nişte carne prin congelator. De fiecare dată când vrei să o găteşti uiţi să o scoţi la dezghețat. Astfel ajungi inevitabil să o pui la microunde sau sub jet de apă fiartă.

Nu sunt cele mai fericite variante. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a dezgheţa carnea astfel încât să aibă o textură potrivită şi să nu vă îmbolnăvească.

Cea mai bună metodă pentru a dezgheţa carnea este, fără îndoială, să o scoateţi din congelator şi să o lăsaţi în frigider. Sau în apă rece. În acest mod va sta la o temperatură constantă, potrivită, iar bacteriile nu vor putea să se dezvolte. În acest fel, va fi perfectă pentru consum. Potrivit Departamentului pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii, dacă dezgheţaţi carnea în acest mod o puteţi chiar recongela dacă nu mai vreţi să o gătiţi din nou.

 Dezgheţatul cărnii în frigider nu este doar o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una de gust. Atunci când va fi gătită va avea o textură mult mai bună pentru că umiditatea este reabsorbită în fibre. În cazul decongelării rapide, carnea va fi mult mai uscată şi mai tare în urma tratamentului termic.

Sursa traducere: gustarte.ro