Cum să economisiți bani

Am compilat mai multe modalitati de a economisi bani, de la ajustarea obiceiurilor zilnice, pana la reducerea facturilor lunare, pana la modificari pe termen lung.

Sfaturile pot fi aplicate indiferent de salariu net pe care il castigati. Totusi se aplica mai bine atunci cand incasarile reprezinta salariu mediu pe economie.

1. Utilizati un instrument automat

Gasiti o aplicatie sau un cont bancar care sa contina activitatea din economisire. O astfel de aplicatie este Revolut care transfera automat sume mici din contul dvs. curent intr-un cont de economii separat. Aflati despre aplicatiile care automatizeaza economiile pentru dvs.

3. Pregatire pentru cumparaturi

Un pic de munca inainte de a merge la magazin alimentar poate face un drum lung pentru a va ajuta sa economisiti bani pe alimente. Verificati frigiderul si faceti o lista de produse alimentare, apoi utilizati cupoane si programe de loialitate pentru a va maximiza economiile in timp ce faceti cumparaturi.

5. Obtineti reduceri

Profitati de zile gratuite la muzee si parcuri nationale pentru a economisi costurile de divertisment. De asemenea, puteti intreba despre reduceri pentru seniori, studenti, militari si multe altele.

6. Localizati achizitiile majore

Programati-va achizitionarea de aparate, mobilier, electronice si multe altele in functie de perioadele anuale de vanzare. Nu cumparati nimic nici in graba. Asteptati intotdeauna o zi sau doua inainte de a cumpara pentru a limita remuscarile cumparatorului.

7. Limitati cumparaturile online

Faceti mai dificila cumparaturile online. In loc sa va salvati informatiile de facturare, fortati-va sa introduceti adresa de expediere si numarul cardului de credit de fiecare data cand comandati. Probabil veti face mai putine achizitii impulsive.

12. Monitorizeaza-ti factura de curent electric

Schimbarile mari si mici ale consumului de energie va pot ajuta sa economisiti bani anual pe factura electrica.

14. Anulati abonamentele inutile

Debifati optiunea de reinnoire automata pentru orice abonament pe care nu il utilizati in mod regulat, cum ar fi abonamentele de muzica sau serviciile de streaming.

15. Urmariti cheltuielile

Tineti evidenta fluxului de numerar lunar – venitul dvs. minus cheltuielile. Acest lucru va face, de asemenea, mai usor sa marcati progresul catre obiectivul dvs. de salvare. Incercati o aplicatie care va urmareste cheltuielile.

Cum sa economisiti bani cu un buget

Va recomandam bugetul 50/30/20 pentru gestionarea banilor. Alocati 50% din veniturile dvs. necesitatilor, 30% dorintelor si 20% economiilor. Daca gasiti ca una dintre alocatiile dvs. depaseste aceste procente, faceti cateva ajustari pentru a se potrivi cu formula.

Daca tot nu reusiti sa economisiti poate ca este timpul sa cereri o marire de salariu sau chiar sa va schimbati jobul. Completati-va CV-ul, profilul de LinkedIn si faceti o scrisoare de intentie pentru a atrage atentia marilor corporatii.

Pe masura ce depuneti eforturi pentru a va atinge obiectivul financiar final, asigurati-va ca ati pus fondurile nou gasite intr-un cont de economii cu randament ridicat pentru a va maximiza banii. Unele dintre cele mai bune conturi online platesc rate de dobanda mult mai mari decat marile banci traditionale.